Az LMBTQ-lobbi feljelentette, a rendőrök letartóztatták, a magyarok kiállnak mellette

2022. november 11. 06:30

Transzgender aktivista feljelentésére, bizonyítékok és parancs nélkül tartóztatták le a konzervatív értékvédőt, akiért most Budapesten is tüntetést szerveznek.

2022. november 11. 06:30
null
Vágvölgyi Gergely

Letartóztatási parancs nélkül hatoltak be a rendőrök az otthonába, majd az engedély hiányában is letartóztatták azt az ötgyermekes angol édesanyát, aki egy konzervatív-keresztény érték- és jogvédő szervezet munkatársaként dolgozik. Caroline Farrow az életvédelem kérdései mellett rendszeresen hallatja hangját a hagyományos család melletti kiállások keretében is, amivel már számos alkalommal az LMBTQ-aktivisták dühének célpontjává vált. 

Farrow-nak az elmúlt években különböző meghurcoltatásokon kellett keresztülmennie többek között azért, mert nyilvánosan foglalt állást a gyermekek nemátalakító hormonkezeléseivel és nemátalakító műtéteivel szemben. 

Farrow-t október 3-án négy gyermeke szeme láttára tartóztatta le a rendőrség azt követően, hogy a hatályos jogszabályokat megsértve, vonatkozó engedély, parancs és bizonyíték hiányában is behatoltak a nő és családja otthonába. A Surrey megyei rendőrök azzal indokolták a fellépést, hogy a CitizenGO nagy-britanniai igazgatója ellen feljelentés érkezett. Ennek alapjait névtelen internetes bejegyzések képezik, ám arra nincs bizonyíték, hogy az anonim megjegyzések és Facebook-posztok mögött a keresztény édesanya állna. 

Sőt, az alibi is nehezen kikezdhető,

Caroline ugyanis épp a helyi katolikus templomban orgonált egy szertartáson, amikor a kérdéses tartalmak többségét egy álprofilról megosztották. Farrow és szervezete szerint a nő „ideológiai alapú rendőrségi meghurcoltatás” áldozatává vált. 

„Teaidő közeledett, éppen sült csirkét készítettem. Kopogtak. Két rendőr állt az ajtóban: »Zaklatással és rosszindulatú posztok megosztásával vádolják, azért jöttünk, hogy megvizsgáljunk a vádat, és letartóztassuk«”, számolt be az esetről Farrow, aki a kiérkező rendőröktől végrehajtási parancs bemutatását kérte, ám azt a választ kapta, hogy ez esetben arra „nincsen szükség”. Ezt követően az egyik rendőr belökte a bejárati ajtót. Lefoglalták a család valamennyi elektronikus eszközét, ezek között azt a táblagépet is, amelyen a gyerekek éppen házi feladatot készítettek. 

A CitizenGO szerint a letartóztatás mögött egy transzgender aktivista, bizonyos Stephanie Hayden állhat, aki évek óta zaklatja Caroline-t, és aki már több alkalommal citálta bíróság elé a keresztény értékvédőt. A transzgender lobbista Farrow-hoz hasonlóan két másik konzervatív nő letartóztatását is elérte. 

Pillanatok az októberi rendőri intézkedésről. A fényképeket a Farrow-család készítette és tette közzé. Forrás: Facebook
Pillanatok az októberi rendőri intézkedésről. A fényképeket a Farrow-család készítette és tette közzé. Forrás: Facebook

A gyanút, miszerint Hayden „járt közben” a hatóságoknál, erősíti a tény, hogy

Caroline letartóztatásának estéjén Stephanie Hayden a közösségi médiában közzétett egy képet, amin pezsgővel ünnepel. 

Caroline Farrow 2019 óta áll a lobbisták kereszttüzében. Azóta többször indult lejáratókampány személye (és rajta keresztül keresztény hite) ellen a közösségi médiában, de a konzervatív családanya több alkalommal kapott halálos fenyegetéseket és gyermekeit is fenyegették. Előfordultak olyan esetek is, amikor telefonon zaklatták, kiskorú gyermekeinek pedig nyíltan szexuális tartalmú videókat küldtek. Az azóta tett feljelentéseire a rendőrség érdemben nem reagált. Idén márciusban a transzlobbi által szintén meghurcolt, világhírű J.K. Rowling is támogatásáról biztosította a katolikus aktivistát.

Caroline Farrow ügyére pénteken Budapesten is felhívják a figyelmet: a CitizenGO által szervezett szimpátiatüntetés során 15 órától a Füge utcában, a brit nagykövetség épülete előtt gyűlnek össze azok, akik kifejezik együttérzésüket a meghurcolt konzervatív aktivistával és családjával.

Az eseményen felszólal Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója, Schittl Eszter, a CitizenGO hazai kampányigazgatója, valamint Lovas Miklós filozófus, az Axióma munkatársa is. Az eseményen felolvassák azt az üzenetet, amelyet Caroline a mellette kiállók számára küld. A rendezvény résztvevői közösen fognak imádkozni is a meghurcolt konzervatív értékvédőért, családjáért, valamint az élet- és családvédelem ügyéért.

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2022. november 11. 19:46
Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml (A kisbetűt ki lehet hagyni benne.) Érdekes lehet továbbá a következő bevezető a gender tanba: https://egyvilag.hu/temakep/050.shtml
bajai
2022. november 11. 18:59
Lassan este hét lesz. Hol a beszámoló a 15 órakor kezdődött tüntetésről?
barany
2022. november 11. 18:14
Őrület, hogy egy tisztességes családanya a véleménye miatt rendőri zaklatásnak van kitéve. Micsoda társadalom, micsoda ország ez? Mivé lett az egykori büszke Nagy-Brittania? Idióták és perverz figurák keltetőjévé?
osbehemot
2022. november 11. 15:51
Az eset tökéletesen mutatja, miért nem szabad a "gyűlöletbeszéd"-et bűncselekményként elismerni. Kiváló politikai eszköz mások elhallgattatására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!