Orbán Viktor is részt vesz a Türk Államok Szervezetének novemberi csúcstalálkozóján

2022. október 04. 18:45

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét.

2022. október 04. 18:45
null

A miniszterelnök a tárgyaláson kifejtette: Magyarország kiemelkedően fontos partnerként tekint a közép-ázsiai régióban Üzbegisztánra.

– közölte a kormányfő, aki szerint a Magyarország és Üzbegisztán közötti gazdasági együttműködés még sohasem volt olyan intenzív, mint jelenleg.

– mondta. 

Szó volt arról is, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében tíz üzbég hallgatónak nukleáris területen egyéves képzést kíván nyújtani az országaink közötti energetikai és nukleáris együttműködés elősegítése érdekében.

Orbán Viktor elfogadta az üzbég elnök meghívását a Türk Államok Szervezetének novemberi szamarkandi csúcstalálkozójára. A keddi tárgyalások során tizennégy megállapodást írtak alá egyebek mellett a Magyarország és az Üzbegisztán közötti stratégiai partnerség fejlesztéséről, valamint az igazságügy, a környezetvédelem, a sport és az agrárium területén tervezett együttműködésről. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. október 05. 12:51
Megint hülyét csinál magából..
chief Bromden
2022. október 05. 12:05
Van aki csúcstalálkozókra jár, és vannak a libernyákok akiket előszobáztat a demokrá cia.
Muki46
2022. október 05. 09:46
Ezek az országok a türk szövetség tagjai: https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_%C3%81llamok_Szervezete
..--..
2022. október 05. 07:58
-zsoltkom- "Orbán Viktor is részt vesz a Türk Államok Szervezetének novemberi csúcstalálkozóján" Hát mer' rokon... a magyarsága eredete. Orbán aztán nem keveredett kultúrájú faj. Türk fajtiszta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!