Putyin bejelentette, hogyan kaphat gázt Európa

2022. szeptember 16. 20:01

Az orosz elnök szerint egyszerű módja van annak, hogy az EU gázhoz jusson.

2022. szeptember 16. 20:01
null

Vlagyimir Putyin elnök pénteken tagadta, hogy Oroszországnak bármi köze lenne az európai energiaválsághoz, és azt mondta, hogy ha az Európai Unió több gázt akar,

akkor fel kellene oldania az Északi Áramlat-2 gázvezeték megnyitását akadályozó szankciókat.

A Sanghaji Együttműködési Szervezet üzbegisztáni csúcstalálkozója után újságíróknak nyilatkozva Putyin az energiaválságért az általa „zöld napirendnek” nevezett politikát tette felelőssé, és ragaszkodott ahhoz, hogy Oroszország teljesíti energetikai kötelezettségeit.

„A lényeg az, hogy ha van késztetésük, ha ez olyan nehéz önöknek, csak oldják fel a szankciókat az Északi Áramlat 2-re, ami évi 55 milliárd köbméter gázt jelent, csak nyomják meg a gombot, és minden beindul” – mondta Putyin.

Az Északi Áramlat 2, amely a Balti-tenger medrében, az Északi Áramlat 1-gyel szinte párhuzamosan húzódik, egy évvel ezelőtt épült meg, de Németország úgy döntött, hogy nem folytatja a kivitelezést, néhány nappal azelőtt, hogy Oroszország február 24-én csapatokat küldött Ukrajnába.

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2022. szeptember 17. 22:13
Illetve, ha még nem volt, akkor el lehet azt is sütni, hogy az elvek olyanok, mint a fing, amíg tudja, tartja az ember...Kérdés, hogy hány fok mínusznál kezd el recsegni az illetékesek v@laga?
kujon
2022. szeptember 17. 22:11
Ilyet, hogy az EU beismerje, hogy hibáztak, hova tovább tökön lőtték magukat, nem hiszem, hogy meg fog történni...
KiralyCobra1
2022. szeptember 17. 08:30
Butaság volt es lesz is!Szankciok már régebb óta megvolt.Az egységes Európai parlamenti holmi körülményi mondva megcsinálta a szankciókat!Mondva igy térdre kényszeríteni Oroszországot.Esetleg azt hitték hogy nem lesz olyan nagy baj másikra nézve(felsobb osztalyra).De tevedtek sorba minuszos deficitjuk produkált.Tehát vegyük észre itt csakis a pénzröl szól !!!.Ha körűl nézünk a holmi szargentini féle jelentesbe(ami hazugság) "jogállami eljárás" féle koholmányba akkor Olaszországban--Spanyolországban es a többi országban is hányszor sertették meg?100x...124x ....De volt valamilyen dobravert mondvacsinált szankciok????NEM NEM NEM.Akkor miért is velünk foglalkoznak??.Tehát mind mind érdek azoknak akik egyselytü pénzes nyomorék felsökategoriás pöcsfejü .Akinek nem elég a 1000millio dollár hanem még több kell nekik.És sajnos a penzük mozgatják a háborut stb.stb...Csak visszafordul a kocka lásd számtalanszor a történelemben is elöfordult.Parasztlázadás es fejüket veszik mert 1x nekük is elegünk lesz .MÁSOK MIAT SZIVNI A KÉNYELMÜK MIAT...!
Dezsőke
2022. szeptember 17. 07:50
. az ukránok genetikailag demokraták Zelenszkij demokrata minden testrésze, -külön is .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!