Törölhette az USA-nak hálálkodó bejegyzését a volt lengyel külügyminiszter

2022. szeptember 30. 16:49

„Köszönjük, USA!" – olvashattuk pár napig Radek Sikorski volt lengyel külügyminiszter Twitter-fiókján. De már elmúlt.

2022. szeptember 30. 16:49
null

Hétfő hajnalban az Északi Áramlat-1-nél, este pedig az Északi Áramlat-2-nél hirtelen nyomáscsökkenést és szivárgást jelentettek be a svéd és a dán hatóságok. 

A vezetékek a Balti-tengerben húzódnak, de mindkettő használaton kívül van, ugyanis az 1-est Oroszország zárta el az ellene hozott szankciók „megtorlásaként”, míg a másikat maga Németország, ezzel „büntetve” Oroszországot a háború megindításáért. Gáz azonban mindkettőben volt, mert a nem működő csövekben is kell valamennyi gázt áramoltatni, hogy azok használhatók maradjanak.

A svéd rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Az USA kormánya sem akart találgatásokba bocsátkozni, egyelőre csak annyit mondtak, hogy

minden lehetséges eszközzel segítik az európaiakat a nyomozásban.

A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski azonban egy meglepő bejegyzést tett közzé hivatalos Twitter-oldalán, amely szerint az Északi Áramlatokban kárt tevő balesetnek vagy támadásnak valamilyen köze lehet az Egyesült Államokhoz. 


– írta bejegyzésében Sikorski.

Sikorski bejegyzését az internet felkapta, azóta pedig az esetleges szabotázs tényleges elkövetőjére vonatkozó találgatások egyik vezérfonalává vált.

Radoslaw Sikorski szerdán igyekezett tisztázni a helyzetet, hangsúlyozva, hogy a Twitter-bejegyzés pusztán személyes találgatásának eredménye. 

A posztot

végül a politikus törölte a Twitterről.

Sikorski Twitter-fiókja itt érhető el, a cikk megírásának időpontjában valóban nem található meg a poszt.

 

Kép: JOHN THYS / AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2022. október 01. 08:20
kár, ő is meg Bidé is őszinte eNberek
Hydra Esus
2022. szeptember 30. 21:27
Szar, tetves lah. Rohadj meg a gazember feleségeddel együtt.
Reszelő Aladár
2022. szeptember 30. 21:23
Ha törölte, akkor meg sem történt. Csak az történhetett meg, ami a közösségi médián kinn van. Ami nincs, az nincs. Mi ebben a bonyolult. #újmúlt, #újmúltkft, #hasznoshülye
Emery4919
2022. szeptember 30. 21:20
Na nehogy már... Beírod a nevét és jópár találatot kapsz. Használd a guglit. Én pl. Hörstl-t írtam, és kijavította Hörstelre, ami a helyes név. Itt a példa, egy twitterre vonatkozó találat: #NordStream: teljesen "#alternatíva nélkül"! Az #USA csak azt akarja, hogy #Németország-#Oroszország különváljon - és #Európa állandóan amerikai#megfigyelés alatt álljon! Erre a célra mindig, hagyományosan: MINDEN eszközzel! Európa, #Németek akarnak: #béke, #barátság, #boldogság! https://tinyurl.com/y5hd99mq A link is jól működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!