Čaputová: Szlovákiának szüksége van a melegek tehetségére és értékeire

2022. július 24. 10:42

„Nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik”, jelezte a szlovák köztársasági elnök.

2022. július 24. 10:42
null

Szombaton Pozsonyban is megtartották a Pride-ot, amelyen a szlovák kormány több tagja is részt vett. Mária Kolíková szlovák igazságügyi-miniszter az eseményen úgy fogalmazott, „a többségnek el kell fogadnia és tiszteletben kell tartania a kisebbség jogait” – írta az Új Szó című szlovákiai magyar újság.

Kolíková támogatását is kifejezte az LMBTQ-közösség tagjai felé. „Bárki, aki tiszteletben tartja az emberi jogokat, nagyon jól tudja, hogy hatalmas adóssággal tartozunk feléjük. Ez egy kisebbség, amelyet a többségnek teljes mértékben el kell ismernie, és el kell ismernie az őket megillető összes jogot” – idézte a minisztert a portál.

„Nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik”

Az Új szó külön cikkben számolt be Zuzana Čaputová, szlovák köztársasági elnök azon Facebook-bejegyzéséről, amelyben arról írt, hogy „Szlovákiának szüksége van az LMBTQ-közösség tagjainak tehetségére és értékeire. Itt otthon vannak,

– hangsúlyozta az államfő.

 Čaputov hozzátette, „azok a társadalmak viselik a legjobban a krízishelyzeteket, amelyek a legjobban fogadják el annak sokszínűségét”.

Nyitóképen felvonulók a pozsonyi pride-on. Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. július 26. 12:35
hogy szaporodjanak? maflák!
formaegy
2022. július 25. 11:27
A büdös buzik! Karót a seggükbe - jó nagyot.
Zilizi Gábor
2022. július 25. 07:50
Első sorban egy működő kormányra van Szlovákiának szüksége és ha ez meg van a benne lévő tehetséges emberekre akik jól működő országot alakítanak a többi tehetséges polgároknak akik Szlovákiát lakják és tehetségükkel gyarapítják az állam kasszát.
Dezsőke
2022. július 25. 07:21
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!