Medvegyev: A NATO valódi fenyegetést teremt egy világkonfliktusra és az emberiség jelentős részének kihalására

2022. július 22. 18:02

Medvegyev szerint az amerikaiak cinikusan átverték az európaiakat, és arra kényszerítették őket, hogy vállalják a szankciók következményeit.

2022. július 22. 18:02
null

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője Telegram-oldalán pontokba szedte azokat a tényezőket, amelyekért szerinte nem Oroszország, hanem a Nyugat a felelős.

Dmitrij Medvegyev az alábbi pontokat tette közzé: 

  • „1. Az a tény, hogy az európai bolondokat az amerikaiak cinikusan átverték, és arra kényszerítették őket, hogy vállalják az uniós országok lakosságát sújtó szankciók legfájdalmasabb következményeit.
  • 2. Az a tény, hogy az egyszerű európaiak ezen a télen megfagynak az otthonaikban.
  • 3. Az a tény, hogy az elmúlt évtizedekben Európában és az Egyesült Államokban volt a legmagasabb az élelmiszer-infláció.
  • 4. Az a tény, hogy az EU-államok és az Egyesült Államok vállalatai elvesztették több milliárd dolláros befektetéseiket az orosz gazdaságban.
  • 5. Az a tény, hogy az amerikaiak egy furcsa demenciával küzdő nagypapát választottak elnöküknek, aki kötelességeiről megfeledkezve sokkal jobban szeret egy másik országot, mint a sajátját.
  • 6. Az a tény, hogy akik magukat az EU vezetésének nevezték, végre elvesztették a kapcsolatot a valósággal, és arra kényszerítik a boldogtalan ukránokat, hogy életüket áldozzák fel az Európai Unióhoz való csatlakozásért.
  • 7. Az a tény, hogy számos politikai szélhámos manipulálja azt a témát, hogy Ukrajna államiságát a korábbi határain  helyre kell állítani.
  • 8. Az a tény, hogy a NATO a logikával és a józan ésszel ellentétben továbbra is megközelíti Oroszország határait, valódi fenyegetést teremtve egy világkonfliktusra és az emberiség jelentős részének kihalására.
  • 9. Az a tény, hogy a 2014-es puccs után Ukrajna elvesztette állami függetlenségét, és a nyugat kollektív ellenőrzése alá került, és úgy vélte, hogy a NATO biztosítani fogja biztonságát.
  • 10. A helyzet az, hogy mindannak a következtében, ami történik, Ukrajna elveszítheti az állami szuverenitás maradványait, és eltűnhet a világtérképről.
  • 11. A helyzet az, hogy az ukrán bűnözőket minden bizonnyal bíróság elé állítják az ukrajnai és orosz nép ellen elkövetett atrocitások miatt.”

Nyitófotó: AFP 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. július 23. 10:12
Ez a jó az oroszokban, hogy nem csak a szájukat tépik, hanem tesznek is a világbékéért: "Irán, Oroszország és Kína egy sor nagyszabású hadgyakorlatra készül Latin-Amerikában, a műveletekre az USA-ellenes szocialista elnök, Nicolás Maduro vezetése alatt álló Venezuelában kerülhet sor augusztus közepén. Az említett országok egyértelmű üzenetet akarnak küldeni Washingtonnak: az Egyesült Államok nem érezheti magát biztonságban."
incze
2022. július 23. 01:38
medvegyev az utóbbi pár hónapban megérkezett kadirov szintjére (pedig az kurva mélyen van), és berendezkedett ott. rikácsoló harci mopszli, erre kiköpni sem érdemes.
WLaci
2022. július 23. 01:36
A világtérképről a büdös ruszkik fognak eltűnni a csökkenő lakosságukkal, meg a lakhatóvá váló, kínainak által annektált Szibériával. Ezt csak a felcsúti paraszt nem látja Európában.
Backstab
2022. július 23. 01:11
Csak mar holnap el jonne. Legalabb nem kellene adot fizetnem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!