Medvegyev: Ellenségeink elkeseredetten próbálják tönkretenni az orosz gazdaságot

2022. június 18. 15:44

A politikus szerint újabb szankciók készülhetnek az orosz gazdaság ellen.

2022. június 18. 15:44
null

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese arról írt Telegramján, hogy az Északi-Sarkvidéki Tanács Oroszország nélkül látott neki újra az ülésezésnek.

„Mindent be fognak vetni”

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev Telegramra írt üzenetében figyelmeztetett, az ország „ellenségei” újabb gazdasági szankciókra készülhetnek az orosz gazdaság ellen.

„Mindenki tudja, hogy ellenségeink, akik

mindent be fognak vetni. Újabb és újabb szankciókat fognak kivetni ránk és mindenféle szervezetből kizárnak majd minket mondvacsinált okokkal” – idézi a TASZSZ Medvegyevet.

Utóbbival kapcsolatban a volt miniszterelnök közölte, hogy az Északi-Sarkvidéki Tanács, mely Oroszországon kívül még hét állam a tagja, újra elkezdte az ülésezést, azonban Oroszország nélkül. „Úgy tűnik, hirtelen kiment a fejükből, hogy a legnagyobb sarkvidéki területet Oroszország ellenőrzi, ahol az őslakos populáció több mint fele él és az ottani gazdasági tevékenység nagy része zajlik. Annyi összejövetelt tarthatnak Oroszország nélkül, amennyit akarnak, de ha úgy hoznak döntéseket, hogy

fogalmazott az orosz politikus.

A tisztviselő szerint „ezek a döntések egyáltalán nem kötelezik” Oroszországot. Sőt, szerinte a sarkvidéki területek környezetvédelmi és fejlesztési törekvéseire tett közös erőfeszítések így teljesen megakadnak, holott pont erre jött létre a tanács. Medvegyev szerint azonban „ez az ő bajuk, nem Oroszországé.”

Nyitókép: AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. június 18. 20:16
Szopni fogtok,szemetek!
BoRob1
2022. június 18. 20:12
Most, hogy lassan kilátástalanná válik ny.Európa gázellátása, elkezdtek azon agyalni, hogyan lehetne megszerezni az oroszoktól az északi tenger alatt található hatalmas mennyiségű gázt. A vér nem válik vízzé, ny.Európa haladó és demokratikus országainak többsége más népek kifosztásából tett szert gazdasági és technológiai előnyre, nem tűrhetik hogy ezen előnyük semmissé váljon. A gond az, hogy a legnagyobb rabló szépen megbújik mögöttük és szakadatlanul biztatja őket, hátha ő lehet a nevető harmadik!
Nyugati Ádám
2022. június 18. 17:33
Már kb. 3 hete rendre ide kommentelem, hogy közgazdaságilag az eurázsiai együttműködésnek nincs versenyképes alternatívája. Az USA önérdekből és az EU pedig szolgalelkű bárgyúságból ezt az alternatívát elvetette és a helyett, hogy az orosz biztonsági igényeit akceptálja, tevőlegesen (fegyver és lőszer szállítások, logisztikai és propaganda támogatás 1000-rel, EU tagság beígérése, stb.) hozzájárul a háború elhúzódásához. Amit totálkáros, a józan paraszti észtől fényévekre elmaradó megalapozottságú intézkedéseivel művel, azt nyugodtan nevezhetjük öncsonkításnak. Az USA és az USA-t ész nélkül követő EU intézkedéseinek hatására az orosz-kínai együttműködés hatványozottan megerősödött, tönkre téve az EU tagállamok export piacait és a nélkülözhetetlen energia hordozókhoz és nyersanyagokhoz való normális árú hozzáférést. Az EU így, akár évtizedekre sikeresen kizáratta magát az eurázsiai együttműködésből. És a szokásos EU-s módszer szerint egyetlen EU fejes, tagállami fejbólintó János típusú vezető, nem is beszélve az EU parlament liberál-bolsevik agyhalottairól, egyetlen személy sem lesz felelős. Kivéve a felsoroltak közül a legbutábbak és a legkorruptabbak által, közfelkiáltással megnevezett Orbán Viktort. Várom az itt kommentelő liberál-bolsevik elkötelezettek kiátkozását, aminek állok elébe.
Tóth Zoltán
2022. június 18. 17:21
Medvegyev - talán nem ok nélküli - sokasodó performanszai kapcsán hadd tegyem szóvá (elgondolkodtatóként vagy akár további elemzések elősegítéseként): Medvegyev utóbbi időben elharapódzó, eféle megnyilvánulásai (nem kevés izzadságszaggal) elsősorban, sőt, kifejezetten nem kifelé szólhatnak, hanem leginkább befelé irányulnak. S emiatt újfent megerősíthetik a gyanút, Putyin ideje lejáróban - beindult a "mocorgás" az utódlásért. S éppen a pillanatnyi helyzet okán, figyelemre méltó szempontnak vélem a jelenlegi beosztását egy olyan szervezet vezető-helyetteseként (orosz nemzetbiztonsági tanács helyettes vezetője), mely látszólag súlytalan intézményként lett kreálva Putyin hatalomkisajátító machinációi melléktermékeként, ám éppen egy háború során kiemelt szerepbe (és hatalomhoz) juthat. Ráadásul, miként korábban már kommentben többször szóvá tettem (például itt: https://azonnali.hu/cikk/20220416_atomfegyverek-telepiteset-sem-zarja-ki-az-orosz-vezetes-ha-a-finnek-es-a-svedek-belepnek-a-nato-ba#comment-5829040744 ), ő valószínűsíthetően több csapatban játszhat, s ökölrázó pózolásával próbálhatja előkészíteni a szükséges bizalmat, további aspiránsokkal szemben (Sojgu vagy a leningrádi "sziloviki" ex-KGB maffia), ezáltal bebiztosítandó a befolyást egyes érdekkörök számára, a dolgok további menetébe. Mondhatjuk: "színház az egész világ" ... s kétségtelen, ezen színdarab még igen könnyen civilizációs tragédiába fordulhat ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!