„Nagyon sajnálom Márki-Zay Pétert” – Beer Miklós püspök a választásról

2022. április 06. 11:01

„Nem mondom, hogy örülök, nem mondom, hogy nem örülök, tudomásul veszem” – értékelte Beer Miklós nyugalmazott püspök a választási eredményeket. Mint mondja, reméli, hogy elfelejthetjük „ezt az egymást sértegető, bántó, sebeket okozó időszakot”.

2022. április 06. 11:01
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

Mi történt a választáson? A Mandiner a magyar nyilvánosság neves szereplőit kérdezi meg új sorozatában a választás tanulságairól. Első interjúalanyunk: Beer Miklós nyugalmazott váci püspök.

***

Mi történt a választáson?

Az egész választási kampányidőszak nagy tanulsága számomra, hogy nagyon beteg a társadalmunk. Mélységesen elszomorít a kampány alatt kialakult borzasztó közbeszéd. Hála Istennek túl vagyunk rajta. Pál apostol nyomán azt szoktam mondani, hogy

felejtem, ami mögöttem van.

Úgy szeretném, ha elfelejtenénk ezt az egymást sértegető, bántó, sebeket okozó időszakot. Túl vagyunk rajta, nézünk az előttünk lévő feladatokra.  

Meglepte az eredmény?

Tulajdonképpen nem lepett meg, számítottam rá.

Hogyan értékeli?

Nem mondom, hogy örülök, nem mondom, hogy nem örülök,

tudomásul veszem.

Ehhez a helyzethez kell alkalmazkodni. Most kezdődne a nagy feladatunk, nemcsak a politikusoknak, hanem mindannyiunknak, hogy gyógyítsuk a megsebzettségünket, tanuljuk meg a kulturált párbeszéd gyakorlatát. Ezt nemcsak a politikusoktól várjuk el – annak ellenére sem, hogy ők adnak példát, ahogyan a parlamentbe beszélnek – hanem mindannyiunk felelőssége. Ne bántsuk egymást. Tartsuk tiszteletben egymás véleményét.

Elrontott valamit az ellenzék, hogy ekkora fölénnyel nyert a Fidesz?

Utólag úgy látom, hogy nem volt őszinte a kommunikációjuk. Márki-Zay Pétert nagyon sajnálom, mert felhasználták. Ő meg elhitte, hogy neki feladata van. A maga őszinteségével és rutintalanságával végigcsinálta a kampányt. De végül magára hagyták.

 

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. április 10. 09:23
A MZP tényleg azt hitte magáról hogy jó vezető és mindent megtett azért hogy nyerjen. Ezért az ellenzéki pártok megint butaságokat csináltak, már teljesen megzavarodtak. A MZP vereségéért a teljes felelősség azoké akik végig kitartottak mellette, a MZP-nek meg kellett volna köszönni az igykezetét majd elfelejteni, hadd próbálkozzon pártalapítással.
SURÁNYI
2022. április 07. 11:30
Tisztelt Püspök Úr. Tetszett volna előre gondolkozni! Illet volna figyelmeztetni ezt Márki Zay nevezetű buta analfabéta embert. Elvárom Öntől, hogy elkezdi nevelni ezt a baloldalinak nevezett " moslék" társaságot. Amennyiben nem dolgozik azon, hogy végre normális emberek legyenek szerepeljenek az ellenzékben, biztosíthatom, hogy érik a 3/4 győzelem. Ezt a megállapításomat arra alapozom, hogy Ön is ott és úgy folytatta mintha nem lett volna választás.
syphax
2022. április 07. 08:40
FT. DR. BEER MIKLÓS KORÁBBI VÁCI MEGYÉS-PÜSPÖK ÚR MÉG AKTIV PÜSPÖKKÉNT IS SÚLYOS TÉVEDÉSBEN ÉS SZEREPTÉVESZTÉSI ZAVARBAN ÉLT. AMIT Ő MAGYAR VALÓSÁGNAK GONDOLT ÉS VÉLELMEZETT AZ NEM VOLT "A" MAGYAR VALÓSÁG! SZERNCSÉNKRE A MAGYAR KATOLIKUS PÜSPÖKI KARBAN DR. BEER EGYEDI ESET VOLT, TALÁN HOZZÁ HASONLÓ KORÁBBAN CSAK VÁRSZEGI ASZTRIK EMERITUS PANNONHALM FŐAPÁT VOLT, DE Ő--VÁRSZEGI--MÉG HAMARABB NYUGDIJBA VOLNULT, MINT DR.BEER. ÚGYHOGY A JELENLEGI MKPK TELJESEN EGÉSZSÉGES, TISZTA, MAGYAR ÉS IGAZ KATOLIKUS FŐPAPOKBÓL ÁLL, ÉLÉN A KIVÁLÓ DR. VERES ANDRÁS GYŐRI MEGYÉSPÜSPÖK ÚRRAL..
Nabakker
2022. április 07. 07:50
Bocsájtsd meg neki, nem tudja mit cselekszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!