Wittenberg közelében próbálta ki a cseh milliárdos, mennyit megy a Bugatti Chironja

2022. január 13. 21:37

Nem sértett szabályt, mert egy olyan szakaszon hajtott, ahol nincs sebességkorlátozás.

2022. január 13. 21:37
null

A cseh Radim Passer rekordjával nem szegte meg a közlekedési szabályokat, mert Németországban olyan szakaszon hajtott, ahol nincs sebességkorlátozás. A rekord tavaly júliusban született kora reggel, amikor lényegében üres volt az autópálya, mint az a videón is látható. 

A kocsival egy tízkilométeres szakaszon érte el a 417 km/h-s sebességet is, ezzel pedig rekordot állított fel a közutakon elért legnagyobb sebesség kategóriájában. 

Az enyhén lejtős úton az 1500 lóerős, W16-os motorú szörnyeteg a GPS-en megjelenített 417 kilométer/órás sebességgel közel került az elektronikusan szabályozott 420 kilométer/órás végsebességéhez – számolt be a HVG. 

Fotó: Daniel Pier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2022. január 15. 11:42
Kész Rezesova ez a csákó.
Csakislovacska
2022. január 15. 07:52
Az ember Teremtő által rendelt saját sebessége 4-6 km/h. Ezen kellene megtanulni élni. Amit egy ilyen autó tud az nem az életet szolgálja hanem a halált. Ez tetszen annyira?!
Reszelő Aladár
2022. január 14. 20:49
Igazából csak a sávváltás volt szabálytalan. De ha nincs sebességkorlátozás, akkor nincs sebességkorlátozás. Úgy tűnik nem egy amatőr banda hozta ezt össze, tételezzük fel, hogy a sofőrnek megvolt minden olyan képzettsége, amivel nagy tempóval lehet autót vezetni, ez egy bizonyos szintig elsajátítható, ha pedig az ember nagy mennyiségben birtokol 500LE feletti szörnyetegeket, akkor kifejezetten ajánlott. Amúgy ha valami baleset történt volna, akkor fellángolt volna egy olyan vita, aminek a vége az, hogy ha nem is korlátozzák a sebességet törvénnyel, hanem teleszórtak volna minden utat 120-as táblákkal. Amúgy nem sok hely van, ahol egyátalán lehet ennyivel menni.
zakar zoltán béla
2022. január 14. 10:26
tahó...mártha....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!