Az Iszlám Állam vállalta magára a hétfői kabuli reptér elleni rakétatámadásokat

2021. augusztus 30. 17:33

A dzsihadisták Naser News nevű hírszolgálata közölte, hogy „a mindenható Isten kegyelméből a kalifátus katonái hat katyusa rakétával vették célba a kabuli nemzetközi repülőteret”.

2021. augusztus 30. 17:33
null

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet jelentkezett a kabuli repülőtér elleni hétfői rakétatámadások elkövetőjeként. A rakétákat hétfő reggel lőtték ki a repülőtérre,

amerikai illetékesek szerint a légvédelmi rendszer öt rakétát megsemmisített.

A támadásnak nem voltak áldozatai. Zabihullah Mudzsáhid, az Afganisztánt uraló iszlamista tálibok szóvivője azt mondta az AFP francia hírügynökségnek, hogy a nemzetközi erők kivonását követően véget kell érniük az Iszlám Állam terrortámadásainak.

„Reméljük, hogy az IÁ befolyása alatt lévő afgánok felhagynak műveleteikkel, amikor látják, hogy iszlám kormányzat alakul a külföldi erők jelenlétének megszűnésével. Le fogunk velük számolni, ha háborús helyzetet teremtenek, és folytatják műveleteiket” – tette hozzá.

Folytatódik az ISIS elleni küzdelem

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció hétfői közleményében ígéretet tett arra, hogy

folytatni fogják a küzdelmet a dzsihadista szervezet, köztük annak afganisztáni helyi ága ellen.

Mint írták, katonai, hírszerzési, diplomáciai, gazdasági és bűnüldözési eszközökkel is fel fognak lépni a „brutális terrorszervezet legyőzésének biztosítása” érdekében.

(MTI)

MTI/EPA

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. augusztus 30. 22:11
Family members said 10 people, including seven children, were killed by a U.S. drone strike in Kabul on Sunday. At first I thought it was the Taliban, one survivor said. But the Americans themselves did it. https://www.rt.com/news/533482-unicef-kabul-drone-strike-children/
Takita
2021. augusztus 30. 18:58
Az Iszlám állam nevű terrorszervezet merényletei nagyon alkalmasak annak bemutatására,hogy a tálib hatalomátvétel a jobbik rossz. Hiszen végülis a rendet és a biztonságot hozza el. Néhéz szabadulni, attól a gondolttól ,hogy ezeket a merényleteket valakik pont ezzel a céllal rendelték meg.
Istók3
2021. augusztus 30. 18:38
Ez az IÁ nem a CIA leányvállalata?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!