Megszűnt a LiveLeak, a helyén az Itemfix található

2021. május 10. 16:03

Tizenöt év után szűnik meg a gyakran erőszakos tartalmak megosztására is használt platform – adta hírül a Mashable.

2021. május 10. 16:03
null

Május 5-én megszűnt a LiveLeak – számolt be a Mashable nevű techportál. A 2006-ban alapított platformot gyakran érte kritika amiatt, hogy szabadon fel lehetett rá tölteni erőszakos tartalmakat, amelyeket a YouTube szinte azonnal letiltott.  Az egyik híres eset a Szaddám Huszein  kivégzését illetve James Foley újságíró lefejezését bemutató videók – írta meg a Média1.

A LiveLeak társalapítója, Hayden Hewitt egy közleményben köszönte meg a közreműködők munkáját, és izgatottan nyilatkozott az Itemfixre költözéssel kapcsolatosan – számolt be a Mashable. „Sokat változott a világ az elmúlt években, beleértve az internetet és az embereket is” – mondta Hewitt. Az új oldal egyébként lényegesen szigorúbb, így az erőszakos képeket, videók közlését kifejezetten tiltja. 

Fotó: YouTube, World News Report Today

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos
2021. május 11. 08:58
Nem volna egyszerűbb, ha a tecső csak hangyákról szóló ismeretterjesztő feltöltést engedne? Milyen jó, hogy egyikhez sincs közöm.
Akitlosz
2021. május 10. 18:22
A cenzúra újabb diadala. Nem a youtube-nak kellene a szólásszabadság etalonjának lennie. Eddig, sok éven át, elhitte a youtube, hogy 18 éven felüli vagyok, már nem hiszi el, a személyi igazolványomat akarja vagy a bankártyámat. Valakik nagyon uralni akarják az internetet, hogy már a liveleak is megtűrhetetlen a számukra.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. május 10. 17:28
Csak sikerült halálba szekálni ezt az oldalt is. Nehogymá' valaki kiteregesse a mosolygós, bezzegnyugati Demokrácia szennyesét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!