Hajtóvadászat iszlamisták után Pakisztánban

2021. január 03. 11:00

Hazara szénbányászokkal végeztek ismeretlen fegyveresek Pakisztánban.

2021. január 03. 11:00
null

Legalább tizenegy hazara szénbányászt gyilkoltak meg ismeretlen fegyveresek Pakisztán délnyugati részén – mondták el helyi tisztségviselők vasárnap.

A síita kisebbség tagjai közé tartozó munkásokra az Afganisztánnal és Iránnal határos Beludzsisztán tartományban található Mas szénmezőn támadtak rá. A terület Kvetta tartományi székhelytől mintegy 48 kilométerre keletre található.    

Moazzam Ali Dzsatoi, egy helyi félkatonai szervezet tisztségviselője elmondta, hogy a fegyveresek a közeli hegyekbe hurcolták a szénbányászokat, ahol agyonlőtték őket. Hatan a helyszínen életüket vesztették, további öt ember pedig kórházba szállítás közben halt meg. A támadók csak a síita kisebbséghez tartozó munkásokkal végeztek, a többieket nem bántották. A tettesek után hajtóvadászat indult.    

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de a Laskar-e-Dzsangvi nevű betiltott, szélsőséges szunnita szervezet többször vette célba a beludzsisztáni hazarákat a múltban. Mások szerint a síitákat eretneknek tartó Iszlám Állam dzsihadista szervezet vagy a tálibok követhették el a mészárlást. A tartományban szakadárok is működnek, de ők nem a hazarákat, hanem a nem helyi munkásokat szokták támadni. Beludzsisztánban számos terrorcselekményt követtek el az elmúlt hónapokban: a szélsőségesek célpontjai között egy luxusszálló, egy katonai konvoj, a síita kisebbség tagjai és ellenőrzőpontok is szerepeltek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. január 03. 17:36
Vajon Németországban a zsidókhoz és keresztényekhez hogy viszonyulnak? Magyarázhat a zsidó, hogy de öreg, én balliberális vagyok, mindig oda is szavaztam, eleve ezért lehetsz itt.
Jeney Gottfried Adolf
2021. január 03. 12:06
Az ÖSSZES MUSZLIMOT ki kell baszni Európából . Nincs más megoldás . Illetve ez lesz a vége , csak előtte gy laza polgárháború előzi majd meg . Nonszensz , és aljasság , hogy miközben a herélt és aberrált Nyugat - EURÓPA befogadja a sok retkes muszlimot , Szaud -Arábiában be vaN tiltva MINDEN KERESZTÉNY TEVÉKENYSÉG .
Drazsé
2021. január 03. 11:19
Az iszlám a legüldözöttebb vallás a világban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!