Az újpesti polgármester minden tisztségétől megfosztotta a repülős jobbikos Szabó Balázst

2021. január 14. 14:40

Nem mond le mandátumáról, Déri Tibor polgármester mégis felmentette tisztségei alól Szabó Balázs botrányba keveredett jobbikos önkormányzati képviselőt.

2021. január 14. 14:40
null

Egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, valamint egy, a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő – jelentek meg az ügyről az első hírek a magyar sajtóban kedden. A hírről Samu Tamás Gergő Instagram posztjából lehetett korábban értesülni, hisz karácsony másnapján maga a volt jobbikos posztolta ki „Irány Afrika” címmel a közös fotót. 

Az utazást sokan egyfajta „jutalomutazásnak” titulálták, ám hamar felmerült, hogy a két képviselő utazása mögött orosz titkosszolgálati szálak is felfedezhetőek.

A választás ugyanis, amit megfigyeltek, különösen fontos Oroszországnak. A hvg szerint „a Kreml az elmúlt években szinte a teljes titkosszolgálati arzenálját bevetette azért, hogy komoly befolyást szerezzen az aranyban, gyémántban és urániumban gazdag Közép-afrikai Köztársaságban. Az utat egy olyan, oroszokhoz köthető berlini szervezet fizette, amely lengyel ágon Mateusz Piskorskihoz tartozik”. Amikor a hvg Szabó Balázst az afrikai úttal kapcsolatos orosz szálról kérdezte, a képviselő azt mondta: „naiv lennék, ha még csak nem is sejteném, hogy emögött állhat orosz pénz vagy befolyás”

A lengyel politikus, akit azzal vádolnak, hogy oroszoknak és kínaiaknak kémkedett, a Magyar Nemzetnek küldött csütörtöki nyilatkozatában értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a Jobbik vezetői felfüggesztették Szabó Balázs párttagságát. A lengyel politikus emlékeztetett: a Közép-afrikai Köztársaságban lezajlott választáshoz képest sokkal vitatottabbak azok a voksolások, amelyeken Gyöngyösi Márton vett részt megfigyelőként. A jobbikos politikus korábban a Krímben, valamint a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságban végzett választási megfigyelést – írja a portál.

Kifejtette: „Tökéletesen emlékszem, hogy személyesen találkoztam Gyöngyösi Mártonnal Donyeckben, és hallottam, hogy támogatásáról biztosította a Donyecki Népköztársaságot, valamint a Luhanszki Népköztársaságot, valamint azt a döntést is, hogy a Krím egyesüljön Oroszországgal. Mindezek sokkal vitatottabb események voltak annál, minthogy valaki választási megfigyelőként legyen jelen a Közép-afrikai Köztársaságban”.

Szabó Balázs, akinek a neve több attrocitás kapcsán már a rendőrség számára is ismert, a botrány hatására nem mondott le önkormányzati tisztségeiről.

Úgy tűnik azonban, hogy Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere élt a járványhelyzet által ráruházott különleges hatalommal, és a képviselőtestület jogkörét és hatalmát gyakorolva azonnali hatállyal felmentette Szabó Balázst minden, az önkormányzatnál betöltött feladata alól. A Jobbikból a botrány kapcsán már kizárt képviselő így nem töltheti be a Testvérvárosi, Külügyi, Jószolgálati és Sportbizottságok tanácsnoki, a Közművelődési és Oktatási Bizottság alelnöki, a Gazdasági és Tulajdonosi bizottsági tagi, Népjóléti és Lakásügyi bizottsági tagi, a Közbiztonsági Bizottság tagi és a Pénzügyi és Költségvetési bizottsági tagi, valamint a „Vizsgálóbizottság az egyes pénzeszköz-befektetésekkel kapcsolatos ügyek feltárására" létrehozott ideiglenes bizottság tagi feladait. 

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. január 15. 05:16
eddig kellett a zsidóknak a jóbik ..hasznoshülyéket kibasszák a vályú mellől
Bitrex®
2021. január 14. 19:30
Repülős Gizi után már van Balázsunk, meg Ákosunk is. Gizi legalább fizette a repjegyet.
zuerzavar
2021. január 14. 18:14
Repülös Lyobbik:))))
balbako_
2021. január 14. 17:36
A Repülős Gizi után a Repülős Balázs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!