A kormány elutasította a rendkívüli ülésnap kezdeményezését

2021. január 28. 18:06

Az ellenzéki pártok szerint a Fidesz nem akarja, hogy az emberek pontos képet kapjanak a járványkezelésről.

2021. január 28. 18:06
null

Az ellenzéki pártok szerint az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kezeléséről, a gazdasági válságról vagy a kínai vakcinával kapcsolatos kérdésekről.

A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum csütörtökön az Országgyűlés házbizottságának ülése után közös közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: a kormánypártok elutasították, hogy részt vegyenek az ellenzéki pártszövetség által beterjesztett rendkívüli ülésnapon, amely napirendre tűzte volna három vizsgálóbizottság létrehozását.    

„Hiába a rendkívüli helyzet, az aggasztó heti halálozási és fertőzésszám, a vakcinakáosz, a munkavállalók és az álláskeresők tarthatatlan helyzete, iparágak teljes csődje, az országot irányító fideszes politikusoknak fontosabb a közpénzek kiszivattyúzása, a fölösleges beruházások folytatása, az oligarcháik hizlalása, az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztető politikai bosszúhadjárat” – olvasható a közleményben.    

Az ellenzéki pártok azonban – ahogy fogalmaznak – ebbe nem nyugszanak bele: hétfőn ott lesznek a parlamentben és folytatják az Orbán-kormány ügyleteinek feltárását. Az ellenzéki pártok jövő hétfőre kezdeményezték az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, hogy megvitassák a koronavírus-járvány kezelését célzó, általuk elégtelennek tartott kormányzati intézkedéseket.

(MTI)

Fotó: Momentum Mozgalom, Facebook, január 19.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. január 29. 12:17
Mert a "tisztafajú" ellenzéki kloakáció az tuti!? Vigyátt, mert késő bánat eb gondolat!
barnabibambi
2021. január 29. 09:29
A honi ellenzék sokszor hazaellenes kirohanásokat tesz.A rendkívüli ülésnap tartalma viszont nem hazaellenes .A kormány járványkezelése törvénytelen és csapnivaló minden hozzáértés hiányzik belőle.A kormány ezen hibái miatt több mint 12 ezer áldozata van a kormánynak és az EÜ inézmények katasztrófális állapotba kerültek.Nagyon sok beteg ember a hiányos nem megfelelő ellátás miatt hunyt el.A gazdasági gondok kezelése még ennél is katasztrófálisabbak,400 ezer munkanélküli semmi féle álami támogatás nem kap,kenyér gondjaik vannak. Ekkora nyomor mint ami most az országba uralkodik az Antal kormány regnálásakor volt.Az államadosság pedig soha nem látott mértéküvé vált.Ezeket a dolgokat joga van tudni a népnek mert a kormány szinte mindent eltitkol és szemrebbenés nélkül hazudozik minden területen!
civis72
2021. január 28. 22:42
Persze...a Fidesz nem akarja.... ...bezzeg az ellenzék mindent megtesz , hogy a zemberek mindenről tudjanak ...hullaházy ..veszélyes idegen vakcinák...soron kívüli beoltás... ...ezeket agyon kéne ütni ....mind egy szálig
Newman
2021. január 28. 20:43
A Kórozs féle, halálkoalások bizottságosdit játszanának!!! Számolgassátok a fanszőrötöket, bukott moslékok, azzal szórakozzatok, amivel egykorúak vagytok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!