Szakértő: Az EU reakciójától függ, lesznek-e a leszboszihoz hasonló gyújtogatások

2020. szeptember 17. 11:13

Janik Szabolcs szerint kérdés, az uniós országok felajánlják-e a migránsok nagy számban történő befogadását.

2020. szeptember 17. 11:13

Az Európai Unió reakciójától függ, hogy lesznek-e a leszboszi menekülttáborban zajlott gyújtogatáshoz hasonló történések – mondta a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Janik Szabolcs hozzátette: mindez attól függ, hogy az uniós országok felajánlják-e a migránsok nagy számban történő befogadását.

Erre utaló jelek már vannak, hiszen Németország szerdán bejelentette, hogy 1500 embert kíván befogadni - jegyezte meg. Ha ez lesz a tendencia, akkor valószínűleg a táborokban tartozódó emberek kifizetődő stratégiának gondolják majd a gyújtogatást – értékelte.    Az igazgatóhelyettes azt mondta, jelenleg Görögország és Olaszország rendkívül túlterhelt, rövid idő alatt nagyon sok menedékkérelmet kaptak. Ez egy konfliktusos helyzet, mivel egyes nyugat-európai politikusok szerint a megoldás lenne, ha az uniós tagállamok átvennék a menedékkérelmek egy részét a frontországoktól – fűzte hozzá Janik Szabolcs, megjegyezve, hogy már több tagállam is kifejezte ezzel kapcsolatos nemtetszését.

A műsorban elhangzott, hogy Leszbosz után kedden Számoszon is tűz fenyegette a bevándorlók egyik táborát, de ezúttal sikerült megfékezni a lángokat.

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. szeptember 17. 11:52
Tévedés. Németország reakciójától függ, a farizeus politikai vezetésük pedig már megint felírta az égre hatalmas lángcsóvával: "zsaroljatok csak minket nyugodtan, előbb-utóbb úgyis beadjuk a derekunkat". Érdekes módon az égvilágon senkit sem érdekelt Mória bányáinak sorsa, aztán lett 13000 székes performansz, rá két napra gyújtogatás, aztán - hogy, hogy nem - megint egy biankóvízum-történet. A fekete özvegy olyan tanítanivalóan darálta le Seehofert egy elvileg "fontos" pozícióba ültetéssel, hogy azt még évtizedek múlva is tanítani fogják machiavellizmus-szemináriumokon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!