Október 13-a óta hiszek abban, hogy rendszert fogunk tudni váltani

2019. december 18. 22:47

Tényszerű, hogy a legtöbb választókerületben többségbe tud majd kerülni az ellenzék. Interjú.

2019. december 18. 22:47
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András

„– Most mire számítanak reálisan, ha 2022-re gondolnak?

– Én október 13-a óta tudok abban hinni, hogy rendszert fogunk tudni váltani. Azt, hogy milyen formációval, hogy ki lesz a miniszterelnök-jelölt, azt még nem tudom, és egyelőre nem is kell tudnom. Tényszerű, hogy a legtöbb választókerületben többségbe tud majd kerülni az ellenzék. Ha ez megtörténik, az Orbán-rendszernek vége.

Nem szabad elrontani az önkormányzást. Ez egy egy próbaüzem, egy tesztidőszak lesz, hogyan tudunk együttműködni. Vannak anti-Orbán szavazók, akiknek minden jó, csak ne Orbán legyen, és vannak olyan szavazók, akik viszont azt várják, hogy legyen kormányzóképes alternatíva. Azt is lássák, hogy mi lesz utána. A feladatunk az, hogy megteremtsük azt a világképet, azt a politikai kultúrát, amiben láthatják azt az országot, amiben húsz-harminc év múlva élni fognak. Ez a mi feladatunk a következő két évben, és akárhogyan is nézem, egy új századba lépett Magyarország. Rengeteg változáson megy át a világ és benne Magyarország, sok munkahely fog megszűnni, újak fognak létrejönni, változik a klíma, és hozzá kapcsolódóan fokozódhat a népvándorlás. Egyszerre kell választ adni globális, európai és nemzeti kérdésekre.

Ez sokkal komplexebb politikát követel meg. A Momentum célja az, hogy Magyarország a 21. század nyertese legyen. Ehhez olyan politikusokra van elsősorban szükség, akik ennek az új korszaknak a bennszülöttei, akik szabadságszeretőek, nyitottak a világra, és környezettudatosak.

– Ez viszont nem csak rendszerváltás, hanem az egész világkép változása.

Így van. Bezárkózó, keleti típusú ország, vagy a világra nyitott, Európával együttműködő, polgári demokrácia leszünk. Ez a kérdés, ez lesz 2022 tétje. Kell egy nagy ugrás. Amit a dualizmus korában meg tudott csinálni a magyar társadalom, amikor az európai elit, a nyugat-európai országok közelébe sikerült kerülni. Hol vagyunk most ettől? Még régiós szinten is lemaradunk annak ellenére, hogy növekszik a gazdaságunk.

A külföldre vándorolt magyarok korszerű tudásában és vállalkozószellemében látok hatalmas lehetőséget, és ezért is hozzuk létre a szervezeteinket Londontól Amszterdamon át Berlinig. Szeretnénk, ha minél többen hazajönnének majd egy új Magyarországra, és együtt kezdenénk bele egy új építkezésbe.”

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. december 20. 12:47
Ezzel az értelmi képességgel? Ezzel a magyar-ellenes cinizmussal? Te kis idióta...
u.cserkész
2019. december 20. 10:53
" rendszert fogunk tudni váltani " ??? Nem ismerni magyar nyelv? Ezt a szöveget BEvállani még ALSÓ HANGON is nagy baromság. Esetleg "rendszert fogunk, (vagy tudunk) váltani" talán értelmesebb.
atila68
2019. december 19. 22:29
Gréczy fiával, Tordai feleségével.....
kitiltott
2019. december 19. 17:54
Fekete Győr a Soros gyerek magyar csaja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!