Gothár Pétert botrányos meghallgatása után elbocsátották a Színművészetiről

2019. december 09. 16:35

Eltávolították Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről az etikai bizottság meghallgatása után. A lapunk birtokába került információk szerint a zaklatással vádolt rendező nem érezte úgy, hogy viselkedésével átlép egy határt.

2019. december 09. 16:35

A Katona József Színházban a napokban kirobbant zaklatási botrány főszereplőjét, Gothár Péter rendezőt meghallgatta a Színművészeti Egyetem etikai bizottsága is, mivel Gothár az intézményben tanárként is dolgozik. Ezen a beszélgetésen az egyetem képviselői mellett egy pszichiáter is részt vett.

A meghallgatást követően hétfőn megszüntették Gothár Péter munkaviszonyát az egyetemen.

Lapunk információi szerint az etikai bizottságot meglepte, hogy Gothár a feleségével és egy ügyvéddel együtt jelent meg, és kezdetben nem is volt hajlandó a párbeszédre. Egy levelet olvasott fel, amelyben ismertette álláspontját, ezt követően adott választ néhány kérdésre, de hangsúlyozta, hogy szerinte egy kávé mellett kellene beszélgetni, nem ilyen keretek közt.

Gothár úgy vélte, hogy viselkedésével nem lépett át egy határt,

mindössze egy botlásról beszélt, amit legszívesebben az egyetem falain kívül tartana, de ezt már nem teheti meg. Információink alapján Gothár arra hivatkozott, hogy az egyetem szellemiségét érte támadás személyén keresztül. A rendező többször hivatkozott az őt támogató osztályára is, akik közül többen szerinte éveket vártak arra, hogy az ő tanítványai lehessenek.

A meghallgatás során többször kifejtette azt is, hogy szerinte a művészeti oktatás a tanár és diák között az átlagosnál intimebb kapcsolatot jelent, és némi önellentmondással azt is elmondta, hogy az oktatás sajátossága a szerinte szükséges határátlépés is.

A meghallgatás végén a jelen lévő pszichiáter úgy összegzett, hogy szerinte Gothár alacsony fokú együttműködést mutatott, és nem mutat megbánást sem az egyetem, sem a közvélemény felé. A pszichiáter szerint Gothár végig énközpontú volt, nem akarta kiengedni a kezéből a kontrollt, és nem érzékelte, hogy tette milyen hatást válthatnak ki a sértettből, illetve hogyan hat viselkedése másokra. Egy másik bizottsági tag szerint Gothár nem érezte súlyát sem a történteknek.

Információink szerint a bizottságot megdöbbentette az is, hogy Gothár

nem szégyelli, csak bánja a történteket,

még a segítő alákérdezésekre is elkerülő válaszokat adott. Arra a kérdésre például információk szerint, miszerint nem lehet, hogy valaki félreérti, hogy átlép egy határt, úgy válaszolt: nem hallotta eddig, hogy ez problémát jelentene.

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2019. december 10. 13:24
A prosti az üzletben 20 ezressel fizet. Az eladó közli vele hogy a pénz hamis. Mire a nő: akkor engem megerőszakoltak. A metoo féle utólagos "megvilágosodások" hasonlóak. Addig nem volt probléma, amíg az illetőknek hasznuk volt belőle, és csak az érdekmúlás után lett zaklatás.
Learten
2019. december 10. 12:05
Egyébként még azt nem értem, ha már bevallotta a zaklatás tényét, miért nem ül még előzetesben? Sőt mivel beismerte miért nincs már ítélet? Vagy valamiről lemaradtam? A beirmserés után az ügyészségnek elméletben törvényi kötelezettsége eljárást indítani! Fékek és ellensúlyok, amit a szélsőballiberós oldal sulykol, ilyenkor hol van???
tevevanegypupu
2019. december 10. 09:17
Mindennel együtt tényleg nagyon jó filmeket rendezett..és szinházi rendezőnek is jó volt. Ekkora bámutalosan nagy barmot..
barnabibambi
2019. december 10. 04:32
Hát igen ez a bolsi művészet! Érdekes a felesége vajon hogy élhette meg ezt a meghalgatást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!