Gender-bomba robbant a Vatikánban

2019. június 12. 12:34

Széles körben keltett felháborodást az a vatikáni iránymutatás, amelyet a gender-kérdéssel összefüggésben tett közzé a Szentszék oktatásügyi grémiuma, azaz a Tanulmányi Intézetek Katolikus Nevelésügyi Kongregációja – írta meg kedden a Euronews.

2019. június 12. 12:34

A nemrégiben kiadott vatikáni dokumentum élesen bírálja a gender-ideológiát, amit a család intézményével szembeni támadásnak tart. Ez sokak szerint szembe megy Ferenc pápa elfogadásra épülő irányvonalával, melynek értelmében minden embert szeretni kell – számolt be a Euronews.

Ugyanakkor a Vatican News hétfőn megjelent cikkében hangsúlyozza: bár az ideológiával nem ért egyet, kész a párbeszédre a kutatásról. Ezt már a dokumentum címe is jelzi, ami „Férfinak és nőnek teremtette őket. A párbeszéd útjáért a gender-kérdésről a nevelésben”.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aprosolyom
2019. június 14. 03:22
Miért is mond ellent a gender irányzat nem elfogadása annak, hogy mindenkit szeretni kell? Ha én szeretem a rokonaim, attól még nem kötelező, hogy egyetértsek velük mindenben. Aki ezt a két különböző dolgot összemossa, az vagy buta vagy rosszindulatú. Másrészről tényleg kutatni kell még a kérdés, mert ahogy egyre többett olvasok a témában, csak azt látom, hogy nincsen egyértelmű állspont, hogy milyen mértékben biológiai és milyen mértékben mentálhigénés kérdés. Az olyan cikkek, orovsi nyilatkozatok, amik egyértelműen kiállnak egyik másik mellett, felháborító propgandák. Itt legalább őszintén közölve van, hogy miért nem értenek vele egyet, de elismerik, hogy kell még vizsgálat a kérdésben.
röviden
2019. június 13. 10:13
A Euronews (szándékosan?) összemossa az elfogadást és a befogadást, és ezzel generál ellentmondást.
Zsusztina
2019. június 13. 05:35
Én is lájkoltam a Vatikánt. Mert tényleg jó dolgokról szól a gender tudomány, csak rátelepedtek a mindenféle nemek szószólói. Érdemes a párbeszéd a genderről, de nem szabad hagyni, hogy azok használják ki, akik önös érdekekből össze akarják mosni a két nemet. A két nem biológiailag különböző, de mint emberek egyenlőek. És ez nem valósul meg. Pedig ezért találták ki a gendert, nem másért. Ezen kell dolgozni, többek között a gender tudomány segítségével is.
néhai Ch.Pilot
2019. június 12. 22:41
Férfinak és nőnek teremtette őket. PONT. Vagyis az emberi faj két nemből áll: férfi és nő. Ha nem ismerik el, hogy a többi nem az betegség, akkor csak egy lehetőség marad: aki nem tartja magát egyik nemhez tartózónak sem a kettő közül, az nem tartozik az emberi fajhoz. Ebből következik, hogy emberi jogok nem illetik meg őket. EZ ILYEN EGYSZERŰ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!