Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

2019. június 02. 17:20

Bocsánatot kért a cigány közösségektől Ferenc pápa vasárnap az erdélyi Balázsfalván a történelmi diszkrimináció miatt.

2019. június 02. 17:20

Bocsánatot kért egyháza nevében Ferenc pápa amiatt a hátrányos megkülönböztetés miatt, amely a történelem során a roma közösségeket érte, és amely a katolikus egyháztól sem volt idegen. 

A katolikus egyház feje vasárnap egy görögkatolikus roma közösségbe is ellátogatott az erdélyi Balázsfalván. 

„Az egyház nevében bocsánatot kérek az Úrtól és tőletek azokért a pillanatokért, amikor a történelem során hátrányosan megkülönböztettünk, bántalmaztunk, vagy elhibázott módon, Káin, és nem Ábel tekintetével tekintettünk rátok, és nem tudtunk elismerni, nem tudtunk értékelni benneteket a sajátosságaitokban” – mondta a pápa, akinek szavait a Mediafax hírügynökség idézte.

(MTI)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2019. június 03. 08:01
Szögi Lajos családjától ki kér bocsánatot?
tevevanegypupu
2019. június 03. 07:57
A bocsánatkérés jó..bár épp Európa ezen területén talán nem pont aktuális..Egyébként - lehet nincs összefüggés - helyeslem a családvédelmi törvényt, meg mindenféle más kedvezményeket, és ahogy látom, meg is van az eredménye. 18-20 éves cigányasszonyok tologatják a babakocsikat, mellettük jobbról és balról egy-egy gyerek, a mama épp várja a negyediket. Szóval ha bocsánatot kell kérni, nem biztos ám az, hogy pont tőlük..
Természetes Orbánizmus
2019. június 03. 07:38
Szögi Lajos meggyílkolt kirablott magyarság tömegei akiktől bocsánatot kell kérni! Migráns cigány oláh pápa mindenbe a magyar nemzeti aki ellenébe cselekszik nyílatkozik! Bergolescu!
Bihari Hunor
2019. június 03. 03:23
A magyaroktól úgy kért bocsánatot Lucifer, hogy boldoggá avatta azt a román püspököt, akinek legnagyobb szerepe volt Erdély és a Partium román elrablásában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!