Bevásárolta magát az FHB-be Mészáros Lőrinc

2017. április 22. 10:05

Az FHB Bank részvényeinek 5,9 százalékát szerezte meg egy tőzsdén kívüli ügylettel a Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekeltségében lévő Konzum Nyrt. azt követően, hogy ősszel kitették a kegyvesztetté vált Spéder Zoltánt és embereit a bank vezetéséből. Mészárosék így 6,86 százalékos szavazati aránnyal bírnak a társaság közgyűlésében.

2017. április 22. 10:05

A Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért érdekeltségében lévő Konzum Nyrt. kezelésében lévő Konzum PE magántőkealap 5,9 százalékos részesedést szerzett az FHB Bankban – írja az Index. Az FHB részvényeit a magántőkealap az Allianz Hungária biztosítótól vette meg. Mészárosék ezzel a tőzsdén kívüli ügylettel 6,86 százalékos szavazati arányt szereztek a bank közgyűlésében.

A Konzum közleményben azt is jelezte, hogy folytatni fogják a pénzügyi befektetéseket. „A kedvező makrogazdasági folyamatoknak köszönhetően bővülő hitelezési piac javítja a hazai bankszektor kilátásait, így a jövőben a Konzum-csoport érdekeltségein keresztül tovább növelheti befolyását az ágazatban, illetve a tőke- és pénzpiacok egyéb szegmenseiben” – írják.

Az FHB októberig Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozott, ekkor azonban a kormány szemében láthatóan kegyvesztetté vált vállalkozó eladta a bankban meglévő részvényei nagy részét (amelyeknek az ára nagyot zuhant a Spéder elleni kormányzati támadások idején), novemberben pedig egy rendkívüli közgyűlésen Spéder embereit is kidobták a bank vezetéséből.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
h.kovacs
2017. április 23. 17:28
vajon lőrinc tudja már, hogy van egy bankja is ?
hajjaj
2017. április 23. 17:27
Né az ámerikás!! írja másról : "Kiválóan beszél németül, franciául és angolul. Ezek Felcsút beszélt mindennapos nyelvei.." aztán jómagáról: " greyhound 2012. szeptember 25. 18:05 * * 2 @greyhound "Én is szeretem az olasz konyhát, de krumpli nélkül nem élet az élet, ez tény". Igazan? Mi az 5 kedvenc olasz foztod? Nem kell olaszul irni, lehet magyarul is. Ha ra megfelelo szo. Buszke vagyok ra, hogy tudok olaszul is rendelni, az angolon, a magyaron es a nemeten kivul. Kinaiul es franciaul meg nem, de kemenyen dolgozom rajta. Franciazni a felesegemmel szoktam. O mar otthon tanulta... :-)))) " Ja, mert Szegemen tanult franciázni. Az más.
Bróker Karcsi
2017. április 23. 12:04
Megbasszák ezek a tolvaj, kurva anyjukat!
Conduct
2017. április 23. 11:18
Egèsz ügyes egy ilyen sötèt bunkòtòl akinek egyetlen "èrdeme" hogy megvèdte Orbánt gyermekkorukban ha bàntani akarták.Nyilvàn szimpatikus kisfiù volt.Furaorszàg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!