A szír ortodox pátriárkával ebédelt Orbán

2017. február 21. 14:29

Orbán Viktor és II. Efrém Ignác szír ortodox pátriára arról beszélgetett: hogyan lehetne segíteni a közel-keleti keresztények szülőföldön való megmaradását, illetve a felszabadított területekre történő visszatérését. Orbán ehhez konkrét segítséget ígért.

2017. február 21. 14:29

Orbán Viktor munkaebéden látta vendégül az Országházban II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát kedden. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a találkozón szóba került, hogyan lehet elősegíteni a közel-keleti keresztények szülőföldön való megmaradását, illetve a felszabadított területekre történő visszatérését.

A miniszterelnök a magyar kormány nevében ehhez konkrét segítséget ígért az egyházfőnek – közölte Havasi Bertalan, hozzátéve: a magyar támogatás Szíriában egyetemi létesítmények felépítését, Irakban pedig a harcokban lerombolt falvak helyreállítását szolgálja.

A megbeszélésen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Török Tamás helyettes államtitkár is. A szír ortodox pátriárka budapesti programja keretében szerda délután előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. február 21. 17:58
Szerintem kicsit korai. Előbb meg kellene nyerni a háborút. Aztán meg Magyarországnak nincsen is diplomáciai kapcsolata Szíriával, mert a bölcs és előrelátó Orbán vezér megszüntettette.
trespass
2017. február 21. 14:53
Kit érdekel kivel zabál Orbán? Egyébként meg a fene az izlését - Semjénnel egy asztalhoz ülni...
Ján Fortunák
2017. február 21. 14:51
Orbán Viktor és a magyar nép küldöttsége arról beszélgetett: hogyan lehetne segíteni 600 ezer magyar keresztény szülőföldön való megmaradását, illetve visszatérését Magyarországra. Orbán ehhez konkrét segítséget ígért.
3M..
2017. február 21. 14:37
Ez a hivatalos, és ez pedig az ami nem lesz benne a TV-ben. "Orbán magánemberként találkozott a török milliárdossal." "Az Erdogan jó barátjának mondott Adnan Polat Felcsúton járt a hétvégén. Orbán szigorúan magánemberként fogadta a miniszterelnök vejéhez és a magyar államhoz több szálon kötődő török milliárdost." http://www.balrad.com/2017/02/21/meddig-maganember-a-vajda/ Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!