Három a magyar igazság! Lúdas Matyi még kétszer visszatér a Fővárosi Nagycirkuszba

2017. január 17. 23:57

A nagy sikerre való tekintettel Lúdas Matyi 2017. január 11-22. illetve március 22-26. között pár napra visszatér a Fővárosi Nagycirkusz porondjára, hogy egy kicsit felfrissülve újra ámulatba ejtse a közönséget.

2017. január 17. 23:57
Lúdas Matyi a cirkuszban című előadás egy újszerű, műfajteremtő cirkuszi előadás, amelyben kísérletet tesznek a hagyományos, gravitációt kinevető, emberfeletti teljesítményekkel lenyűgöző cirkuszművészeti produkciók társművészetekkel történő vegyítésére. Ennek keretében kapnak szerepet az artistamutatványok és állatszámok mellett a színház, a zene, a báb- és táncművészet, valamint a költészet. Segítségükkel egy olyan történetet mesélnek el, mely ott van minden nézőben, legyen kicsi vagy nagy, gyerek vagy felnőtt, naiv vagy tapasztalt. Egy történetet az ember álmairól, a hit fontosságáról, az erények szerepéről, a bosszúról és megbocsátásról, az egyszerre bennünk és a világban egymással örök idők óta harcoló rosszról és jóról.
 
Fazekas Mihály magyar költő és botanikus születésének 250. évfordulója adta apropóját a méltán leghíresebb és szűnni nem akaró hatású Lúdas Matyi, egy eredeti magyar rege négy levonásban című elbeszélő költeményének feldolgozására. A nagyközönség ezen népmesei motívumokra épülő összművészeti produkciót először 2016. október 1-jétől láthatta a Fővárosi Nagycirkuszban.
 
Három a magyar igazság! Lúdas Matyi is háromszor tűnik fel a Fővárosi Nagycirkusz porondján! Aki esetleg januárban lemarad a második alkalomról, március 22-26. között immár utolsó lehetőségként nézheti meg a különleges cirkuszi produkciót. 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marslaki
2017. január 18. 21:42
Az előadás igazán érdekes, ötletes művészi teljesítmény, ám Döbrögi elefánt vontatta hintón...kissé anakronisztikus produkció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!