Alstom-bizottság: A közbeszerzés egyes körülményei gyanúsak

2017. január 09. 12:30

Az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzését vizsgáló bizottság szerint olyan közbeszerzést írt ki a fővárosi önkormányzat, hogy annak „nehezen lehetett volna” más nyertese, mint az Alstom. Tarlós szerint ők is ezt állapították meg 2010-ben, mindkét vizsgálódás pedig nem lehet egyformán téves.

2017. január 09. 12:30

Az Alstom metrókocsik 2006-os közbeszerzését vizsgáló ideiglenes fővárosi bizottság jelentésében aggályosnak és jogszerűtlennek tartja a beszerzés egyes eljárásait – mondta el a testület elnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester közölte, hogy a vizsgálatok alapján úgy tűnik, mintha a közbeszerzési eljárásnak „nehezen lehetett volna” más nyertese, mint az Alstom. Hozzátette, a Fővárosi Közgyűlés január végi ülésén javaslatot tesz majd arra, hogy a bizottság jelentését terjesszék a Legfőbb Ügyészség elé.

Tarlós István főpolgármester kérdésre válaszolva elmondta, hogy a bizottság a most elkészült jelentésében megerősítette a fővárosi városvezetésnek az ügyben 2010-ben megfogalmazott álláspontját. Mindkét vizsgálódás nem lehet egyformán téves – jegyezte meg.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. január 09. 15:35
No, ezt hívják korrupciónak!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. január 09. 15:07
Remélhetőleg a csúnyán elmúlt 6 év ügyeit is akkor szigorúan előveszik. Pont ezért várhatólag ejnye-bejnye lesz és meg is vagyunk egyezve. A Nagy Nemzeti Kuss Egyezmény.
noMores
2017. január 09. 15:01
Mindenképpen szar a metró. A hármas is, ugye, fideszkék? Ja, Paks2-t nem kellene vizsgálni? Ja, hogy titkos? BASSZÁTOKMEG!
hátakkor
2017. január 09. 14:36
Az Alstom a világ legkorruptabb cége - papírja van róla. Nyilván a városházán , meg a BKV-nál óriási ellenállásba ütköztek :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!