Befejeződött a “MesÉLJ jogosan” országos gyermekjogi programsorozat

2016. november 14. 13:43

Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) a „MesÉLJ jogosan” országos gyermekjogi programsorozat keretében ismertette meg gyerekekkel a jogaikat – tájékoztatott közleményben a szervezet. A résztvevő óvodák munkatársai módszertani segítséget kaptak az OBDK által megjelentetett, 3-7 éves korosztálynak szóló gyermekjogi mesekötet, Az elveszett madártoll használatához.

2016. november 14. 13:43

A közlemény szerint a két hónapig tartó országjáró programsorozat 19 megyében több mint 1.500 óvodapedagógus részvételével valósult meg. A résztvevő óvodák munkatársai módszertani segítséget kaptak az OBDK által megjelentetett, 3-7 éves korosztálynak szóló gyermekjogi mesekötet használatához. Az elveszett madártoll című kötet 10 történeten keresztül mutatja be azokat a gyermeki jogokat, amelyek leginkább jellemzik mindennapi életüket.

A programsorozat keretében az OBDK az ország több mint 4.500 óvodájának 4-4 ingyenes példányt biztosít a mesekötetből, amely decembertől kereskedelmi forgalomban is megvásárolható – írták. 

Az OBDK célja, hogy minél fiatalabb korban megismertesse a gyerekekkel az őket megillető jogokat, jogaik gyakorlásának határát, valamint azt, hogy a gyermekek felismerjék az őket ért jogsértéseket és merjenek segítséget kérni a felnőttektől – hangsúlyozták.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!