Elindult az OkosPont Bajnokság

2016. október 16. 19:53

A PontVelem Okos Program általános iskolások, tanáraik és szüleik részére szól. Játékosan ösztönöz szelektív hulladékgyűjtésre, pénzügyi tudatosságra és fenntartható életmódra.

2016. október 16. 19:53

A program lényege, hogy a gyerekek a különféle tevékenységek által pontokat gyűjtve választhatnak a tárgyi vagy élmény ajándékok közül, esetleg jótékony célú felajánlást is tehetnek.

A program egyik pillére a GyűjtsVelem. Itt használt elemek, akkumulátorok és egyéb elektromos hulladék gyűjtéséért lehet pontokat szerezni. A programban folyamatosan elérhetőek on-line oktató játékok is, melyek segítségével még több pontot zsebelhetnek be a diákok.

A megszerzett pontokat a BankVelem oktató programban, a PontBankban gyűjtik. Valós banki környezetben gyakorolhatják a betétlekötést, a takarékoskodást, megismerkedhetnek a kamatszámítással és élvezhetik a gyarapodó pontjaikat. Utalhatnak, átvezethetnek pontokat más számlákra, gyakorolhatják az on-line vásárlást a pontjaik beváltásával.

A SegítsVelem pillér a karitatív vonulatot követi. A Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a gyermekek kiemelt területeken segíthetnek a rászorulóknak, vagy iskolájuk alapítványának. A JátsszVelem keretében bónuszpontok gyűjtése is lehetséges.

A programhoz bármikor, tanév közben is lehet csatlakozni! Érdemes is: az OkosPont Bajnokságon on-line kvízeket kell kitölteni, összesen tizenkettőt ebben a tanévben. A végeredmény az egész éves kvízek összesített eredménye alapján dől el. Azok között, akik az összes kvíz kitöltik, egy kalandtáborozást sorsolnak ki!

További információ a programról és a bajnokságról itt!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!