Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Be kell vezetni az azonos neműek házasságát Európában?

2016. október 20. 14:54

A Bizottságnak előre kell lépnie, és megpróbálnia minden tagállamot rávenni az EU-ban, hogy fenntartások nélkül fogadja el az azonos neműek házasságát – nyilatkozta Franz Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke a legnagyobb melegszervezet, az ILGA Europe gálaestjén. A CitizenGo aláírásgyűjtést indított ennek megakadályozására.

2016. október 20. 14:54
Frivaldszky Edit

„Amikor megházasodunk, azért mert olyan jó együtt lenni a másikkal, érezzük, hogy egy nagyobb terv valósul meg egyben az életünkben: a családalapítás. Persze mindenki számára egyértelmű, hogy az állam elismeri a házasságot. Nem azért mert az érzéseinkkel foglalkozik, hanem azért, mert a generációk megújulása és a gyermekek nevelése nemzetünk jólétének biztosítását jelenti. Ezért olyan fontos a házasság, amely – mint ismeretes – egy intézmény, nem pedig egy egyszerű szerződés.

A házasság, mivel alapja az életre szóló, egymás tiszteletére épülő elköteleződés és a születendő gyermekek iránt érzett felelősség, egyben védi a családot is. Természetesen a család létfontosságú mind az egyén, mind a közösség számára: a gyermekek nevelésének helye, a generációk láncának egy-egy gyöngyszeme, összeköti a tagokat, a feltétel nélküli szeretet és a szolidaritás elsődleges forrása, a társadalmi feszültségek nyughelye és a legjobb védelem a magány ellen. A család ugyanakkor a gazdaság motorja most és a jövőben is. Röviden, a család a társadalom alapsejtje.

Ez okból az Európai Unió alapító atyái úgy ítélték, hogy a családot érintő döntéseket a szubszidiaritás elve alapján kell meghozni: azaz a tagállamok döntenek e kérdésekben.

Mégis, egy ideje megfigyelhető, hogy az uniós szövegekben egyre gyakrabban beszélnek a családról. Egyes szövegek még a család definíciójáig is eljutnak… de ezek a definíciók különböznek egymástól. Sőt, egyre több jelentés készül, amelyeket rendre meg is szavaznak, a leszármazás, azaz a család kérdését érintve : például a »reproduktív jogokat« vitatva.

Mindez egyre több problémát jelent az európai országok között, melyek a házasságot és a családot másképp látják. A fogalmi különbségek egyre távolodnak egymástól. Végül már nem is tudjuk, hogy miről beszélünk, és az európai szövegeket lehetetlen lesz értelmezni és alkalmazni.

Az Európai Uniónak mihamarabb szüksége van tehát a házasság és a család egyértelmű definíciójára. És természetesen ezen definícióknak a minden uniós tagállamban elfogadható legkisebb közös többszörösen kell nyugodniuk, ami nem más, mint az emberiség egyetemes valósága: a férfi-nő házassága és a szülő-gyermek kapcsolat.

Az AnyaApaGyerekek elnevezést kapta az európai polgári kezdeményezés, amelyhez mind a 28 EU tagállam állampolgára csatlakozhat a 211/2011 uniós rendelet alapján.

Bebizonyosodhat, hogy milyen rengetegen vagyunk, akik hasonlóan gondolkodunk: tudatosan megvonni a gyermekektől az édesapát vagy az édesanyát, és a valós leszármazását megfosztani tőle igazságtalan és természetellenes. A férfi-nő házasságának és a szülő-gyermek kapcsolaton alapuló leszármazásnak védelme korunk feladata!

Ha nagyon sokan aláírjuk, kezdeményezésünket nem söpörhetik le az asztalról, szükségszerűen az EU napirendjére kerül. 

A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓK GYERMEKEI SZÁMÍTANAK AZ ÖN TÁMOGATÁSÁRA. ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK A NEVÜKBEN! 

Tegyünk együtt a házasságért és a családért Európában  írja alá Ön is a legnagyobb európai kezdeményezést, hogy az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy férfi és egy nő közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család. A társadalom így tudja biztosítani, hogy minden gyermeknek legyen édesapja és édesanyja. 

ÍRJA ALÁ ÖN IS A HÁZASSÁGÉRT ÉS A GYERMEKEKÉRT! 

Igen, támogatom a házasság és család jelentésének meghatározását az uniós jogalkotásban: a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család házasságon és/vagy leszármazáson alapul: www.anyaapagyerekek.hu.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!