Egy boldog ember

2016. szeptember 19. 08:12

Aki ismeri Nick Vujicic nevét, annak számára nem fog újat mondani ez a cikk. Akik viszont nem hallottak még róla, tartsanak velem.

2016. szeptember 19. 08:12
dr. Lőrincz Anna
Őket arra invitálom, hogy mielőtt továbbolvassák a szöveget, üssék be a következő webcímet, amely kiad egy képet és néhány szónyi információt az érintett fiatalemberről (kérem, még ne böngésszenek tovább): https://mobile.twitter.com/nickvujicic

Az ismerkedés első lépése során szinte biztos vagyok benne, hogy az olvasók nagy többsége megnyerő úriembernek találta Nicket.  A széles mosoly, a felszabadult, szuggesztív, magabiztos tekintet azt sugallja, hogy ez az ember rendben van, kisugárzása áthat a képeken. Ha továbbtallóznának az adott oldalon, találkozhatnának Nick üzeneteivel is, mint például, hogy:  „Nem kontrollálhatod, hogy mi történjen veled, de azt igen, hogy hogyan reagálsz rá.” „Az élet nem mindig tökéletes, de mindig olyan, amilyenné tesszük.” „Miközben azon kesergünk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van.”.
 
Egy mosolygós arc, és egy-egy jól eltalált üzenet. Ez minden? Nem. Ha tovább böngésznének, videofelvételeket is láthatnának, ahol szembesülhetnek humorával, lényeglátásával, hatásos stílusával. Olyan emberi értékekről beszél így, mint például egymás és önmagunk elfogadása, az emberi kapcsolatok megélése, a szeretet, az önmagunkba vetett hit, a soha fel nem adás hite. Tehát Nick egy ügyes motivációs szakember. Igen, ez mind igaz Nickre, de az ő valóságos ereje nem a kiváló kommunikációs képességeiből és jól eltalált üzeneteiből fakad, hanem elsősorban abból, hogy mindezt úgy teszi, hogy ő egy végtagok nélküli ember. Nick teste csupán egy fejből és egy törzsből, valamint egy csonka, két-ujjas láb-kezdeményből áll. Mindemellett Nick teljes életet él: sportol (úszik, golfozik!), járja a világot, a magánélete is harmonikus - szerető felesége és aranyos gyermekei vannak, és lehengerlő előadásaival, gondolataival emberek tömegének ad erőt, hitet. Nem csodálkozunk, ha ezek után azt olvassuk, hogy Nick, saját bevallása szerint is, boldog ember.
 
Nick érdemeinek további méltatása teljesen felesleges, a könnyen elérhető írások, videók önmagukért beszélnek. Ráadásul írásom közvetlen apropója, hogy Nick Vujicic szeptember 21-22-én a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására Magyarországon tart előadást. Egy rendkívül fontos témáról, a kirekesztésről, az iskolai zaklatásról beszél a hallgatóságnak a Tüskecsarnokban. Tudjuk, hogy a mai világban (az internetes felületen, de sajnos hús-vér világunkban is) ez a probléma nagyon sok gyermeket utolér, tehát csaknem minden családot foglalkoztat, és nagyon helyesen, sokféle módon, fórumon foglalkoznak vele az avatott szakemberek. Nick előadásában kifejezetten a sérült gyermekekre fókuszál, akik még inkább ki vannak téve a gúnyolódásnak, zaklatásnak, kirekesztésnek.
 
A program kifejezett célcsoportja a 13-18 éves korosztály, illetve tanárok, nevelők – és persze, mindenki, akit érdekel Nick, és a téma, amivel foglalkozik. A három előadásra interneten keresztül is válthatók jegyek, illetve iskolás csoportoknak regisztráció alapján arra is van lehetősége, hogy a 22-én 11 órakor tartott előadást élő internetes közvetítésen kövessék.
 
Hallgassanak bele Nick interneten található videóiba, egy igazán különleges, humoros, hiteles előadót fognak személyében megismerni. Akinek pedig mindez kedvet csinált a személyes találkozásra, éljenek a szeptember 21-22.-i lehetőséggel, illetve gyermekeik iskoláját is buzdítsák arra, hogy kapcsolódjanak be a programba. Higgyék el, megéri, mert egyszerűen lehengerlő.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!