Frivaldszky Edit és a CitizenGO: 3257 embert képviseltünk a Mexikói Nagykövetségen

2016. szeptember 28. 12:37

A Mexikói Nagykövetség épülete előtt tartott pénteki demonstráció részeként Frivaldszky Edit és a CitizenGO csapata személyesen adhatták át petíciójukat Mexikó magyarországi nagykövetének, azt kérve tőle, tegyen meg mindent, hogy Mexikó a család alapját, a házasságot, a férfi és nő életre szóló szövetségét jogi eszközökkel is a legmagasabb, alkotmányos szinten védje.

2016. szeptember 28. 12:37

Mexikóban szeptember 24-én, szombaton a szeptember 10-i családvédő tüntetések folytatásaként szervezett családvédő megmozduláson 400.000-en vettek részt.

A különböző világi és vallási csoportokat magába foglaló Családvédő Nemzeti Front (Frente Nacional por la Familla) felhívására a család és a házasság védelmében vonultak utcára az emberek immár második alkalommal, válaszul arra, hogy Enrique Peña Nieto elnök májusban bejelentette, kiterjesztené a házasságot az azonos neműek kapcsolatára is a szövetségi állam egész területén.

Sigifredo Noriega Barceló, Zacatecas püspöke a Fides missziós hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az egyház támogatja a családvédő megmozdulást, ami a nemzet újjáéledésének a jele. A főpásztor szeptember 11-én, a vasárnapi szentmisét követően elmagyarázta, hogy az egyház senkit sem diszkriminál, nem kíván visszatérni a múltba a hagyományos családhoz, de védelmezi az egy férfi és egy nő közötti házastársi kapcsolatot, mint a család alapját. Számos katolikus politikai vezető is osztozik Pedro Pablo Elizondo püspök álláspontjában, miszerint Mexikóban a lakosság 75%-a számára a család a legfőbb érték. A másfél milliós megmozdulás a család védelmében világos és erőteljes üzenet – fejtette ki a mexikói főpásztor.

Előzmények

Több mint egymillióan vonultak utcára a házasság és a család védelmében Mexikó 122 városában szeptember 10-én. A megmozdulás annak nyomán alakult ki, hogy Enrique Peña Nieto elnök májusban bejelentette, kiterjesztené a házasságot az azonos neműek kapcsolatára is a szövetségi állam egész területén.

Az európai keresztény értékek őrzőjének szimbólumaként számon tartott hagyományosan katolikus Írországban már bevezették az azonos neműek „házasságát”, most Amerika egyik leghívőbb országában, Mexikóban tervezik megtenni ezt a lépést.

Az elnök javaslata nemcsak a házasságot érinti. Elfogadása közvetlen hatással lenne a mexikói családokra, a szülői jogokra és az oktatási rendszerre is, továbbá az örökbefogadást is lehetővé tenné a homoszexuális párok számára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!