Közvélemény-kutatás: a magyarok sem nagyon bíznak Trumpban

2016. július 30. 12:00

Orbán Viktor az elmúlt hetekben kiállt a Donald Trump elképzelései mellett, a magyarok nagyobb része viszont nem bízik a republikánus elnökjelöltben – írja a Magyar Nemzet. A Pew Research Center kutatása szerint a két jelölt közül Hillary Clintonban kétszer annyian magyar bízik, mint Donald Trumpban.

2016. július 30. 12:00

Orbán kiállt Trump mellett, a magyarok kevésbé – így foglalható össze a Magyar Nemzet cikke, amelyben a Pew Research Center kutatása alapján foglalták össze Trump elfogadottságát itthon. Egészen pontosan arról van szó, mennyire bíznak a magyar válaszadók a Trumpban. Magyarországon a megkérdezettek 20 százaléka bízik a republikánus jelöltben; nálunk csak az olaszoknál bíznak többen benne (21%) a kutatásba bevont európai államokban. Nem bízik azonban Trumpban a magyarok 42 százaléka – ez még így is a legalacsonyabb érték Európában, ahol rajtunk kívül még a lengyelek és az olaszok nem annyira bizalmatlanok vele kapcsolatban.

Más a helyzet a demokraták jelöltjével, Hillary Clintonnal, akiben inkább bíznak a megkérdezett európaiak: a magyarok 44 százaléka inkább bízik, 33 százaléka inkább nem bízik benne. Rendkívül bizalmatlanok Clintonnal viszont a görögök: itt 78 százalék nem bízik benne, és csupán 15 százalék igen. A svédek, németek, hollandok, franciák, és britek több mint kétharmada bízik a volt külügyminiszterben. A Clintonba vetett bizalom 2008 óta több államban is nőtt, volt ahol 4 (Lengyelország), volt ahol 23 százalékponttal (Japán).

A világ többi vezetőjét is vizsgálta ebből a szempontból: Obama amerikai elnökben a magyarok 58 százaléka inkább megbízik, míg 31 százaléka inkább nem; Merkel német kancellárban 63 százalék bízik meg, 29 nem; Putyin orosz elnökben pedig 52 százalék nem bízik meg, míg 38 százalék igen. A Putyinba vetett bizalom egész Európában alacsony, Obamáé elég jó, Merkelé pedig vegyes képet mutat.

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. július 31. 21:10
Gondolom, a cikkíró elfeledkezett arról a hírről, mit Boris Johnson írt régebben. A BRIT KÜLÜGYMISZTER ÍGY JELLEMEZTE CLINTONNÉT (Lásd lejjebb). Akkor most miért bizzak Clintonnéban. AHOGY CLINTONNÉ FORGATJA BESZÉDE KÖZBEN A SZEMÉT, ARRA UTALT, HOGY BORIS JOHNSON RENDKÍVÜK KÍVÁLÓ MEGFIGYELŐ és EGYSZERŰEN, CÉLRATÖRŐEN FOGALMAZ.... Boris Johnson egy 2007-es Telegraph-cikkében arról ír: Hillary Clintonnak (az amerikai Demokrata Párt jelenlegi elnökjelöltjének) olyan kinézete és tekintete van, mint egy „szadista ápolónőnek egy elmegyógyintézetben”.
illesl
2016. július 31. 21:04
EMLÉKEZZETEK A BRIT VÁLASZTÁSOKRA! MÁR MEGVOLT A MUNKÁSPÁRTI MINISZTERELNÖK ÉS KORMÁNY, AZ ÜLÉSREND és SEMMI MÁST NEM LEHETETT OLVASNI, HOGY A KONZERVATÍV PÁRT POFÁRA ESIK. No, nem a konzervatív párt esett pofára, hanem a bértollnok banda, ABSZOLÚT TÖBBSÉGET SZERZETT A KONZERVATÍV PÁRT, AZÓTA NAGY-BRITANNIA KILÉPETT AZ európai unióbaól... NO MOST SEMMI MÁST NEM HALLOK, ÍGY CLINTONNÉ, ÚGY KLINTONNÉ... A DEMORRÁCIA, A MEGOSZTÓ TRAMP, AZ ORBANOID TRUMP és így tovább. Én sem tudok sokat Trumpról. A múltkor a you tubon hallgattam beszédét. Könnyen érthető, jó gondolatai vannak. Ennél többet nem tudok. AZT VISZONT TUDOM, HOGY AMI MÁR EGY KICSIT IS JOBB KLINTONNÉNÁL, AZ CSAK HASZNOS. NAGYON JÓ LENNE, HA A MOSTANI AMERIKAI KURZUS MEGBUKNA ÉS EGY ÚJ VEZETÉS KERÜLNE HATALOMRA. NAGYON JÓ DOLOG és REMÉNYKELTŐ, hogy a Bush klán is távolmaradt... CSAK JÓ IRÁNYT JELEZ!
pollip
2016. július 31. 18:30
Clintonnéban sem bízom. Lehet, hogy az usa-ban Tumpf és Clintnné a legjobb felhozatal, de mindkettő gyatra.
ElQurMinator
2016. július 31. 09:20
Jót röhögtem. Vicc és hazugság az egész cikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!