Irgalmasság, sport: Budapesten lesznek a Katolikus Társadalmi Napok

2016. június 02. 10:54

A 2016-os Katolikus Társadalmi Napokat Budapesten rendezik meg szeptemberben. A rendezvény az irgalmasság szentévéhez kapcsolódik majd tematikájában, valamint megjelenik benne a sport is.

2016. június 02. 10:54

Negyedszer rendezi meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs). A rendezvény, amelynek szlogenje: „Jézus az irgalmasság arca. Társai vagyunk!”, szeptember 16–17-én lesz a budapesti Március 15. téren - írja a Magyar Kurír.

A Kattárs kiemelt célja a Katolikus Egyház tanításának bemutatása kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, családi játékok keretében. A programot 2013 szeptemberében első ízben Budapesten, majd a következő években Miskolcon és Debrecenben szervezték meg.

A 2016-os Kattárs kapcsolódik az irgalmasság szentévéhez, és Jézust mint a Katolikus Egyház szociális munkájának forrását állítja középpontba. Az irgalmasság témáját erősítve a rendezvény másik kiemelt célja a jubileumi Szent Márton-év megünneplése, elsősorban kulturális előadásokon, kiállításokon és konferenciákon keresztül. Az egyház szociális intézményeinek bemutatásán túl fontos szerepet kapnak az egyéni életutak, a tanúságtételek és a személyes beszélgetések, amelyekben az irgalmasság cselekedetei kézzelfoghatóvá és emberivé válnak.

Az idei Kattárs újdonságaként a programok között megjelenik a sport is: elsősorban a sport társadalmi szerepvállalását, szolidáris oldalát és közösségépítő erejét szándékoznak bemutatni.

További részletek és információ, folyamatosan frissülő tartalom az esemény honlapján található.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. július 06. 01:26
Matolcsy nem a Templomban dolgozik. Úgyhogy Jézus nem verné ki. Jézus nem politizált, nem tudtad? Hát persze, hogy nem!
Sulammit
2016. július 06. 01:26
Matolcsy nem a Templomban dolgozik. Úgyhogy Jézus nem verné ki. Jézus nem politizált, nem tudtad? Hát persze, hogy nem!
kgyula
2016. június 03. 13:38
"Matolcsy nem a Templomban dolgozik." Ez azért megnyugtató... :)
csuka
2016. június 02. 22:33
Ha a felcsúti vajda tovább simogatja a migráncsokat, szeptemberben muszlim-katolikus társadalmi napokat rendeznek. CSAK A FIDESZ/DSZ migráncs-simogató MAFFIA !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!