Kudarcot vallott Ferenc pápa az örményekkel

2016. június 27. 10:56

Az örmény egyház és a Vatikán közeledését, valamint az örmény-török megbékélését szorgalmazta a Szentatya, de még egy közös nyilatkozatot sem sikerült elfogadniuk.

2016. június 27. 10:56

Az örmény egyház és a Vatikán közeledését szerette volna elérni Ferenc pápa, ezért egy közös nyilatkozatot tervezett létrehozni II. Karekin pátriárkával. A próbálkozás nem járt sikerrel – közölte az Euronews.

Ferenc pápa ezen kívül az örmény-török megbékélést is szorgalmazta, Karekin viszont erre nem mutatott hajlandóságot: azt hangsúlyozta, hogy Törökországnak el kell ismernie bűnösségét az örmény népirtásban és igazságot kell szolgáltatni az örményeknek.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2016. október 16. 01:41
Lehet, hogy a karakán Karekin is xenofób, orbanista, fasziszta, rasszista, ista-ista.... By the way, nem járt Hegyi-Karabahban Ferenc?????
acido domingo
2016. október 14. 01:03
'Miért gondolja, hogy ő fújja a passzátszelet? Meglátogatta a kollégáját, az örmény pápát, aki fogadta. Ez talán nem siker? Szerényebbnek kellene lenni...' Nem lehet, hogy kicsit túlreagálod a dolgot? Ez egy sajtóhír, amit valaki összerakott az euronews nevű hírcsatornánál. Szerintem a pápa sem hitte, hogy sok évszázados problémákat meg lehet oldani egy pár napos látogatással.
kgyula
2016. szeptember 27. 16:44
"Az örmény egyház és a Vatikán közeledését szerette volna elérni Ferenc pápa, ezért egy közös nyilatkozatot tervezett létrehozni II. Karekin pátriárkával. A próbálkozás nem járt sikerrel" Miért gondolja, hogy ő fújja a passzátszelet? Meglátogatta a kollégáját, az örmény pápát, aki fogadta. Ez talán nem siker? Szerényebbnek kellene lenni... Egyik elődje azt is megengedte magának a debreceni református templomban, nem várva meg, hogy köszöntsék, ő köszöntötte a vendéglátó református püspököt, mintha ott is ő lenne otthon. Alázat helyett arcátlanság...
Knerten
2016. szeptember 27. 16:44
Nem csoda, mert az örmények keresztények, a pápa pedig egy másik, egyfjata univerzalista-humanista eszmerendszer híve. Valaki vagy az ember jóságában hisz, vagy Isten kegyelmében. A kettő együtt nem megy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!