Lemondott Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök

2016. május 05. 13:24

Nem indul újra a török kormányt adó Igazság és Fejlődés Pártja vezetéséért Ahmet Davutoğlu, így azonban a párt alapszabálya értelmében miniszterelnöki pozíciójáról is le kell mondania. Davutoğlu az elnökké választott Davutoğlu Recep Tayyip Erdoğant váltotta miniszterelnökként, most kettejük konfliktusa vezethetett a lemondáshoz.

2016. május 05. 13:24

Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséért Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök a párt május 22-re kitűzött rendkívüli kongresszusán - közölték török tisztségviselők csütörtökön, miután Davutoğlu egyeztetett a párt Központi Végrehajtó Bizottságával. Az AKP alapszabályának értelmében Davutoğlu miniszterelnök sem lehet, ha nem ő a párt elnöke.

Ahmet Davutoğlu 2014 óta vezette a pártot és látta el a kormányfői tisztséget, miután Recep Tayyip Erdoğan addigi miniszterelnököt államfővé választották. A török sajtó forrásai szerint Davutoğlu lemondása mögött a két politikus ellentéte áll: a leköszönő miniszterelnök több dologban nem értett egyet Erdoğannal. Nem támogatta például, hogy a török alkotmány mdosításával elnöki rendszert vezessenek be az országban.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. május 05. 18:24
Megszüntetik az eu vizumot és áttántorog nyugodt európába!
Szívemből magyar
2016. május 05. 15:57
Ennek az egyszemélyi vezetésű országnak ad az eu vízummentességet, bravo..Az ilyen húzások előbb-utóbb szétbomlasztják az eu-t.
Akitlosz
2016. május 05. 15:52
Hatalmi harc. Ilyen, hogy az elnök összevesszen a miniszterelnökkel bezzeg Amerikában nem fordulhat elő.
brekker
2016. május 05. 14:15
Na végre, már tűkön ültem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!