Keresztény elveik miatt vették el a gyerekeiket Norvégiában

2016. május 27. 08:47

Kiállt a kamera elé a Bodnariu házaspár Norvégiában, akiknek a gyerekeit már közel egy éve elvette a Barnevernet norvég gyámhatóság „radikális keresztény nevelési elvek” miatt.

2016. május 27. 08:47

Egy iskolai tanár feljelentése alapján „radikális keresztény nevelési elvek” miatt vették el a Bodnariu szülők mind az öt gyermekét Norvégiában.

Mivel a gyermekvédelem igazolva látta a tanár gyanúját például azzal, hogy a gyermekek kihallgatásán kiderült, hogy „fenekelést” kapnak, valamennyi gyermeket védelem alá helyezték, beleértve a házaspár három hónapos csecsemőjét is, akit azóta visszakaptak. A szülők ezután két hónapig nem láthatták gyermekeiket, némelyikkel pedig ezután is csak telefonon beszélhettek 10-10 percet.

Az ügyben jövő héten hallgatják meg a tavalyi döntés ellen fellebbező házaspárt és a Barnevernet képviselőit a megyei jogorvoslati hivatalban – írja a Válasz.

A CitizenGo civil szervezet már Magyarországon is tüntetett a norvég gyermekvédelmi gyakorlat ellen a Norvég Nagykövetség előtt. A Barnevernet norvég gyámhatóság ugyanis a civil szervezet szerint több mint 60 ezer gyermeket szakított el családjuktól mondvacsinált indokokkal. A CitizenGo ilyen indokok között említette az anya kimerültségét, alacsony életkorát, a szemkontaktus hiányát, valamint a csecsemő alacsony súlyát.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. augusztus 25. 10:13
kicsit egyoldalúan van tárgyalva a sztori itthon is. van aki azonban komolyabban utánanézett a dologknak, ajánlom ezt a cikket különösen: http://www.erdelyinaplo.ro/aktualis/bodnariu-csalad-kontra-norveg-gyermekvedelem pár érdekesség a cikkből: "A román (és a magyar) médiában a legtöbbet azt hangoztatják, hogy a vád a radikális keresztyén nevelés, azt pedig, hogy esetenként enyhe fenekelést is alkalmaztak, sokszor csak mintegy mellékesen említik." vagy "A pontos vádat, a feljelentés tartalmát sem tudjuk, csupán annyit, hogy fizikai bántalmazásról van szó. Norvégiában pedig bármilyen testi erőszak, fenyítés alkalmazása a gyermeknevelésben törvénytelen, nulla tolerancia van ezen a téren. A közvélemény viszont egyoldalúan csak a család álláspontját ismeri, amely érthető módon mindent bevet azért, hogy gyermekeit visszakapja. Norvégiában ilyen esetben a szülők ingyen ügyvédet kapnak az államtól: Ragnhild Torgersen és Ingrid Eikum a Bodnariu szülők védőügyvédjei, akik nem kívánnak nyilatkozni az ügyben. Ehhez képest a romániai médiában Marius Reikerast szerepeltetik mindenhol, mint a szülők ügyvédjét, akinek a neve viszont a norvég médiában sehol nem jelenik meg, tehát csakis magánügyvédjük lehet, hivatalosan nem is képviselheti őket, hiszen Reikeras ügyvédi engedélyét Norvégiában 2009-ben bevonták (adóellenőrzést követően), majd négy hónap börtönbüntetésre ítélték az ellenfél ügyvédjének a megfenyegetéséért. A Bodnariu szülőket többször kereste a norvég média, de ők sem akartak nyilatkozni." érdemes végigolvasni a cikket, de a lényeg a lényeg: nem azért vették el a gyerekeiket, mert a szülők pünkösdisták, hanem mert verték azokat a szerencsétlen gyerekeket.
na még ez is
2017. augusztus 25. 10:13
Luzsénszkyről azt állapították meg, hogy soha nem látta az eredeti talmudot...
kowecses
2016. december 26. 14:21
Fényevő Lajcsi -óriásbébi 60 kilót fogyott, de nem halt bele.
tango47
2016. október 14. 23:18
Ez már nem fasizmus, hanem nácizmus! És ezt teljesen komolyan gondolom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!