Új katolikus templomot szenteltek Balatonakarattyán

2016. április 26. 17:54

Az új balatonakarattyai templomot április 23-án, szombaton szentelte fel Márfi Gyula veszprémi érsek.

2016. április 26. 17:54

Balázs Pál címzetes apát, teológiai tanár, plébános, a Nagyboldogasszony titulust viselő templom építésének megszervezője a szentmise kezdetén köszöntötte a főpásztort, és átadta neki a templom kulcsait. A plébános ezután megköszönte a hívek és a támogatók munkáját, adományait, mert nagylelkűségüknek köszönthetően két év alatt készült el teljesen az új templom - írja a Magyar Kurír.

Az ünnepi szentmisét Márfi Gyula érsek a palotai kerület esperesével, vitéz Ajtós József Lászlóval, a kerület papjaival, a veszprémi Boldog Gizella Szeminárium rektorával, Varga Istvánnal, spirituálisával, Brenner Józseffel és a papnövendékek asszisztenciájával mutatta be.

A szertartás kezdetén a főpásztor négy helyen kente meg krizmával a templom falait, valamint megáldotta az új ambót. A felajánlás előtt felszentelte az új oltárt, majd a szentmise végén megáldotta az új tabernákulumot.

A templom oldalában épült kápolna – amelyet Udvardi Erzsébet nemrégiben elhunyt festőművész képei ékesítenek – télen, a megáldott nagytemplom nyáron várja a híveket Balatonakarattyán a 71-es út mellett.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2016. május 17. 15:09
" A régebbi katolikus templomokban belül minden fal képekkel festett, a mennyezet is. Azon kívül tele van szobrokkal. Harmadszor pedig az ablaküvegek is színesek. Ebben a templomban semmi ilyesmi nincsen. Sivár. " Regen volt vagyona az egyhaznak es megtudott fizetni mesterembereket ,nehez 40 evnyi rombolas utan ujra kezdeni.
Zokni
2016. május 17. 12:55
Kérdés, hogy az MNB pénzéből, tehát az ország pénzéből mennyi van benne. Hogy tudjam, a perselypénzből a rám esőt levonjam majd, ha egy katolikus templomba tévedek véletlenül.
Sulammit
2016. május 08. 01:01
Hú, nagyon szép ez a templom! Kívül belül. Illik a környezethez.
avmanster
2016. május 05. 16:52
az a baj, ahol van pénze az egyháznak ott is sivár modern stílusra költik a pénzt, mert trendik akarnak lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!