Ferenc pápa: A kistermelőket megfosztják jogaiktól és pénzüktől

2016. április 08. 08:49

Ferenc pápa imádkozásra szólít fel bennünket, hogy a kisebb birtokokon gazdálkodók értékes munkájukért igazságos jövedelemhez jussanak – látható a Szentatya áprilisi imaszándékát közlő videóban.

2016. április 08. 08:49

„Fogta tehát az Úr Isten az embert, és az Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze meg. (Ter 2,15) Köszönöm, kistermelő! A te hozzájárulásod  nélkülözhetetlen az egész emberiség számára. Emberhez, Isten gyermekekéhez méltó életet érdemelsz. 

De...  milyen díjazáshoz is jutsz erőfeszítéseidért? A Föld Isten ajándéka. Nem igazságos, ha ezt az ajándékot csak kevesek javára használjuk föl, megfosztva a többséget jogaiktól és járandóságuktól. 

Szeretném, ha elgondolkodnál ezen, és hangod egyesülne az enyémmel ebben az imaszándékban: Hogy a kisebb birtokokon gazdálkodók értékes munkájukért igazságos jövedelemhez jussanak.”

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. április 26. 22:22
"Ángyán József kigyűjtötte azt is, hogy kik „rabolják ki” a közös kasszát, hová kerül az agrártámogatások nagy része. Elmondása szerint a 6 legnagyobb érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor érdekeltsége (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt érdekeltsége (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán szerint egy egységes hálózatról van szó, melyet „maffiacsaládok” működtetnek."
Fahrenheit 451
2016. április 26. 22:22
ezt kéne szigorúan végrehajtatni: Btk. 381. § Uzsora-bűncselekmény 381. § (1) Aki más rászorult helyzetét kihasználva olyan különösen aránytalan mértékű ellenszolgáltatást tartalmazó megállapodást köt, amely alkalmas arra, hogy annak teljesítése a megállapodás kötelezettjét, a megállapodás kötelezettjének a vele közös háztartásban élő hozzátartozóját, illetve a megállapodás kötelezettje által tartási kötelezettség alapján eltartott személyt súlyos vagy további súlyos nélkülözésnek tegye ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az uzsora-bűncselekményt bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el. (3) Uzsora-bűncselekmény elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van. http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-381-%C2%A7-uzsora-buncselekmeny/
Peter8811
2016. április 20. 14:37
Ho Panzó néni, Bokros Lalyosnak elfelejtettél köszönni.
Fahrenheit 451
2016. április 19. 18:40
a pápa profilja az imádkozás. a politikusok azok, akik nem csak felszólíthatnak a becsületes életre, de még betartandó törvényeket is hozhatnak, végrehajtathatnak ha akarnak. ezért választják és fizetik meg őket az emberek, de ha nem javítanak az emberek sorsán, le kell váltani őket. uzsora nűncselekmény - http://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-381-%C2%A7-uzsora-buncselekmeny/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!