Müller bíboros: Ferenc pápa nem professzionális teológus

2016. március 15. 17:10

Ferenc pápa nem professzionális teológus – jelentette ki egy német lapnak adott interjúban Gerhard Müller bíboros, a vatikáni Hittani Kongregáció vezetője, hozzátéve: csak mese, hogy a pápa ellensége lenne.

2016. március 15. 17:10

Ferenc pápa nem professzionális teológus – jelentette ki a Kölner Stadt-Anzeiger német lapnak adott, március elsejei interjúban Gerhard Müller bíboros, a vatikáni Hittani Kongregáció vezetője. 

Müller hozzátette: őt XVI. Benedek nevezte ki a kongregáció élére, akivel könnyen megértették egymást, mivel mindketten akadémiai teológusok, német nemzetiségűek és azonosan látják a világot is. 

Ferenc pápa azonban – mint Müller leszögezte – nem „professzionális teológus”, tapasztalatait leginkább a latin-amerikai terepen mozgó lelkipásztorként szerezte, ami nagyon különbözik a nyugati tapasztalattól. Emellett spirituális életét és teológiáját nagyban befolyásolja a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác. 

Müller hozzáteszi: érti a pápa megközelítését, mivel ő is élt egy kis ideig Dél-Amerikában. A bíboros szerint „tündérmese”, hogy ő lenne Ferenc pápa első számú ellensége, sokan pedig inkább a saját ideológiájukat akarják belelátni Ferenc pápa szavaiba, mintsem az egyház tanításának fényében értelmezni azt.

Müller bíboros 2002 óta volt Regensburg püspöke, 2012-ben pedig Benedek pápa Hittani Kongregáció élére nevezte ki, amiben már 2007 óta töltött be különféle tisztségeket.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2016. március 28. 04:21
A teológiájukat semmi nem támasztja alá. Egy szál dogma nincs bebizonyítva. Egy sem professzionális, hanem mind sarlatán.
Nagytestver
2016. március 28. 04:21
Az összest. A Gilgames eposzt is olvastam az első meghaló és feltámadó istenről. A szüzen foganó és dettó szüzen gyereket szülő hölgyek története sem ismeretlen ellőttem.
kohntalan
2016. március 27. 13:22
"Ferenc pápa nem professzionális teológus" Ez egy roppant finom megfogalmazása annak, hogy Ferkókánk egy tökkelütött idióta.
kohntalan
2016. március 27. 13:22
A sátán is isten teremtménye, barátkozni kell vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!