Funar szerint a Saul fia azért kapott Oscart, hogy Nagy-Magyarországot népszerűsítse

2016. március 10. 11:53

Az Adevărulnak adott interjút Gheorghe Funar, Kolozsvár volt polgármestere, aki szerint a Saul fia azért nyert Oscart, hogy Nagy-Magyarországot népszerűsítse. A román nacionalista politikus szerint a relativitáselméletet Eminescutól lopta Einstein, a román kommunizmus pedig jó volt, csak a „Zsidó Világkormány” tönkretette.

2016. március 10. 11:53

Nagy-Magyarországot népszerűsítő film az Oscar-díjat nyert Saul fia Gheorghe Funar volt kolozsvári polgármester szerint. A nacionalista politikus úgy gondolja, hogy a filmben magyarok az elszakított területekről Nagy-Magyaroroszág létjogosultságáról beszélnek – írja a Transindex. Funar az Adevărulnak adott interjút, amelyben a Saul fia mellett még arról is beszélt, hogy a román kommunizmus jó volt, csak tönkretette 1989-ben a „Zsidó Világkormány”.

Egy másik részben arról beszélt a politikus, hogy a dákok voltak az első emberek a földön, Isten teremtette őket tízezer évvel ezelőtt. Szerinte az egyiptomiak például a dák piramisokról koppintották saját piramisaikat, a román zászló a legrégebbi a földön, a román nyelv pedig maga az ősnyelv. Szerinte a bukaresti diszkóban történt tűzeset mögött is a zsidók állnak, de valójában nem tűzvész volt, hanem mérges gázzal elkövetett terrortámadás.

Funar még azt is megemlítette, hogy Einstein a relativitáselméletet Eminescutól lopta, aki az Isten Fia után következik a sorban. Arról már korábban hírt adtunk, hogy a politikus szerint maga Jézus is dák volt.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. április 01. 12:51
Nyilván azért van szükség Funarokra, hogy a szocialista és a nemzeti liberális párt szélsőséges sovinizmusa mérsékelt politikának tűnjön mellette. Működik is, szinte senki sem beszél a nagy pártok szélsőségességéről.
Mr.Falafel
2016. március 10. 20:39
És én még azt hittem, hogy Gyurcsány a futóbolond.
Orange79
2016. március 10. 16:48
Román tetvek!
kgyula
2016. március 10. 16:38
"...nem a dákorománozást hasonlítottam a pártusjézusozáshoz." Pedig tehetted volna... egyik épp akkora hülyeség, mint a másik. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!