Elutasított egy magyarellenesnek tekintett javaslatot a román képviselőház

2015. december 22. 18:42

Elutasította a román képviselőház kedden Mircea Dusa volt védelmi miniszter javaslatát, ami alapján megfosztották volna mandátumoktól azokat a településvezetőket, akik megtagadják a román zászló kitűzését.

2015. december 22. 18:42

Elutasította a román képviselőház kedden Mircea Dusa volt védelmi miniszter, Hargita megyei szociáldemokrata képviselő törvénymódosító javaslatát, amely megfosztaná mandátumuktól a polgármestereket, ha megtagadják a román nemzeti zászló kitűzését vagy a nemzeti színű vállszalag viselését.

A román média a nemzeti jelképekkel szemben „tiszteletlenül” viselkedő székelyföldi elöljárók „megleckéztetésének” szándékaként értelmezte a kezdeményezést, Dusa ugyanis azt követően terjesztette a parlament elé törvénymódosító javaslatát, hogy szeptemberben Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester a román háborús veteránok felszólításával dacolva nem tűzte ki a városháza tornyára a piros-sárga-kék lobogót a román csapatok 1944-es sepsiszentgyörgyi bevonulásának évfordulója alkalmából.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2015. december 23. 18:58
Nyilván Mircea Dusa sem azért terjesztette be a törvényjavaslatot, hogy törvény legyen belőle. Tudta ő nagyon jól, hogy el fogják kaszálni. Ezzel tisztában van minden náci román politikus, amikor efféle agyament dolgokat fogalmaz meg. Ezzel együtt nagyon nagy szolgálatot tesznek a román államnak: a mérsékeltnek hazudott szocdem-liberális többség elkaszálja a nyíltabban náci kezdeményezéseket, és utána verhetik a mellüket a politikusok, hogy milyen nagy européerek. Közben pedig folytatódik a szocdemek vagy épp a liberálisok csendes kulturális népirtása: a magyar nyelv használatának ellehetetlenítése, a csángók magyar misézésének és magyaroktatásának karhatalmi tiltása, a történelemhamisítás, a magyarirtók gyilkosok nemzeti hősként ünneplése, a magyar feliratok és szimbólumok elleni harc stb.
Starlord
2015. december 22. 19:12
Szerintem inkább vegyünk demokratikus leckéket mi is. Oda is tűzzük ki mindenhova a magyar zászlót romániában az EU zászló mellé, ahova addig senki nem is akarta. :) EU-ban vagyunk. Magyar zászlót minden román zászló mellé, miközben a harmadikkal megmutatjuk, hogy látod ezt azért, mert mi egy körben vagyunk! Ha nem tetszik nekik, akkor meg bizony EU értékeinek tiszteletbe nem tartása forog fenn, ami meg főbenjáró bűn!
Balango
2015. december 22. 19:11
Ott se mindenki hülye.
balbako_
2015. december 22. 19:05
Sajnos majd hoz másikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!