Átadták a Mindszenty-emlékérmeket Budapesten

2015. november 04. 13:18

Kovács Ágnes és az általa vezetett székelyhídi Gyermek Jézus Otthon, Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője és P. Utasi Jenő, a délvidéki tóthfalusi és oromi katolikus egyházközség plébánosa kapta idén a Mindszenty-emlékérmet, ami a Parlamentben adott át Lezsák Sándor, a Mindszenty Társaság és az Országgyűlés elnöke.

2015. november 04. 13:18

Kovács Ágnes és az általa vezetett székelyhídi Gyermek Jézus Otthon, Kovács Gergely okleveles posztulátor, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviselője és P. Utasi Jenő, a délvidéki tóthfalusi és oromi katolikus egyházközség plébánosa kapta idén a Mindszenty-emlékérmet.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke a Parlamentben szerdán tartott ünnepségen köszöntőjében azt mondta, az Európát ért migránsáradat olyan veszélytudatot hívott elő, amely a keresztény közösségeket joggal foglalkoztatja, és keresik a cselekvés lehetőségét.

Lezsák Sándor kifejtette: csak keresztény alapelvekben erős nemzet képes olyan cselekvési programot magáénak tudni, amely alkalmas arra, hogy szolgálja a keresztény Magyarország és a keresztény Európa jövőjét.

Az Országgyűlés alelnöke a 2004-ben megalakult Mindszenty Társaságról azt mondta: céljuk a Mindszenty-életművet a keresztény nemzet szolgálatába állítani és hozzájárulni ahhoz, hogy ezáltal erkölcsben és lélekben is erősödjön a nemzet.

Az emlékérmek átadása után az ünnepség résztvevői megkoszorúzták az egykori bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek emléktábláját az Országházban.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. november 10. 13:00
"Lezsák Sándor kifejtette: csak keresztény alapelvekben erős nemzet képes olyan cselekvési programot magáénak tudni, amely alkalmas arra, hogy szolgálja a keresztény Magyarország és a keresztény Európa jövőjét." - írja. Ezzel tökéletesen egyetértek. Csak azt magyarázza meg nekem a lakitelki bölcs, hogy miért lenne ez jó Magyarországnak, és Európának, ahol köztudottan milliók élnek, akik nem keresztények, illetve nem hívők, és milliók élnek, akik keresztények, de nem akarják honfi-, és földrésztársaikat maguktól vallási alapon elidegeníteni, mert egyéb - számtalan - szempontból egész jól megvannak velük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!