Látogathatóvá vált a Mátyás-templom harangtornya

2015. október 21. 16:08

A nagyközönség által is látogathatóvá vált a Mátyás-templom harangtornya. A felújításról és a Budapest egyik jelképévé vált harangtorony történetéről Süllei László, a templom plébánosa tartott sajtótájékoztatót. A harangtorony 1849 óta csak a kiváltságosoknak állt nyitva, mostantól azonban bárki megtekintheti.

2015. október 21. 16:08

A nagyközönség által is látogathatóvá vált a Mátyás-templom harangtornya. A felújításról és a Budapest egyik jelképévé vált torony történetéről Süllei László, a templom plébánosa tartott sajtótájékoztatót. Süllei elmondta: a torony 1894 óta - amikor Schulek Frigyes megtervezte és felújította - csak a kiváltságosoknak volt nyitva.

Ennek megváltoztatása érdekében 2012-ben a templom tízmillió forintot kapott a fővárostól, melyből el is végezték a szükséges átalakításokat. A tornyot a felújítások befejeztével, ez év júniusától tesztjelleggel már megnyitották, mostantól azonban már mindenki számára nyitva áll.

A harangtorony magassága hetvennyolc méter, az érdeklődőknek a negyvenhét méteren található alsó koszorúerkélyt nyitották meg, ahova hétfőtől vasárnapig délelőtt tíz és délután öt óra között bárki ellátogathat. 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. április 13. 19:00
Nemzeti kincsünket szépen helyrehozták és most az idegenforgalom rendelkezésére áll.
korona
2015. október 21. 22:34
2000 FT és 200 lépcsőn kell felkapaszkodni. Ez a templom Magyarország KORONÁZÓ TEMPLOMA. Hiába nevezik Magyarországot valamiféle köztársaságnak, ez az ország továbbra is KIRÁLYSÁG! Csak most interregnum van. Magyarország királyságát SENKI és SENKIK nem törölhetik el, szüntethetik meg, mert Szent István felajánlotta Szűz Máriának. A Magyar Királyság ÖRÖK!
rosszkutya
2015. október 21. 19:56
Kigugliztam. http://www.matyas-templom.hu/Latogatoknak.html
rosszkutya
2015. október 21. 19:44
Oszt mennyiért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!