A legjobb egyházi iskolák listája: vezetnek az evangélikusok

2015. október 28. 14:52

A Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a budapesti Piarista Gimnázium és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium vezeti a HVG 2016-os, egyházi intézményeket rangsoroló listáját.

2015. október 28. 14:52

A HVG az összesített középiskolai rangsor mellett összeállította az egyházi intézmények 2016-os listáját is - írja az Eduline. Az első helyen a Deák Téri Evangélikus Gimnázium végzett, amelyet a Piarista Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium követ.  

Láthatóan taroltak a budapesti szerzetesi gimnáziumok a vidéki és egyházmegyei iskolák előtt, habár az első helyen evangélikus intézmény végzett, és befért a jezsuiták miskolci gimnáziuma is. Ugyanakkor a magyar középiskolák összesített rangsorának első tíz helyezettje között nincs egyházi intézmény, pedig sokáig kiüthetetlen volt onnan a pesti piarista gimnázium és Pannonhalma.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamossy dezső
2015. november 15. 17:22
Ha az evangélikusok vezetnek, akkor az értékelési szempontokkal valami baj lehet.
trendo
2015. november 07. 16:31
Az evangélikus iskolák hagyományosan jók, nem beszélve arról, hogy a nem vallásos, de okos zsidók oda íratják be a gyerekeiket.
Tintamin
2015. november 07. 07:47
A szerencsések, akik kikerültek az állami irányítás hatóköréből. Orbán sikeresen elérte, hogy először az önkormányzatok maguktól szabadultak meg az egyház javára az iskoláktól, (mostmeg már az államiak menekülnének oda..) és a diákok is lassan ott jobb oktatást kapnak, mert a centralizált, kommunista KÖZPONTI ELLÁTÓ RENDSZER képtelen elvégezni a feladatát. Az ideológiát viszont okosan nyomja le a gyerekek torkán. Fasza világ, ahol a szar meg az egyházi közt kell választani....
zöldalma
2015. október 28. 21:09
A Deák téri gimi hű patinás hagyományaihoz.Gratula
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!