Több mint ezerhatszáz magyar fiatal találkozik Ferenc pápával

2015. augusztus 04. 14:10

A második legnagyobb, több mint másfél ezer fős küldöttséggel érkeztek Rómába magyar ministránsok, a Nemzetközi Ministráns Szövetség találkozójára. A program részeként kedden délután a Szent Péter téren közös imát tartanak, melyhez Ferenc pápa is csatlakozik.

2015. augusztus 04. 14:10

A magyarországi és határon túli egyházmegyékből Rómába érkezett több mint 1600 magyar fiatal vesz részt kedden a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján, amelyhez Ferenc pápa is csatlakozik – mondta el Palánki Ferenc egri segédpüspök az MTI-nek Rómában. Több mint ezer fiatal a magyarországi egyházmegyékből érkezett. A többi magyar ajkú ministráns Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból utazott a Vatikánba.

A zarándokokat Rómába kísérő Palánki Ferenc, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referense és hivatásgondozó bizottságának elnöke elmondta, hogy 14-24 év közötti fiatalokról van szó. A Nemzetközi Ministráns Szövetség minden ötödik évben szólítja Rómába tagjait. Az augusztus 8-ig tartó mostani nemzetközi találkozó a tizenegyedik: huszonkét országból kilencezer fiatal érkezett. A háromezer fős osztrák küldöttség után a magyar ajkúak vannak a legtöbben. Annál is inkább, mivel a nagy létszámú német ministránsközösség tavaly külön találkozott Ferenc pápával.

A magyar fiatalokat többek között Német László nagybecskereki püspök, a CIM elnöke, valamint Böcskei László nagyváradi püspök és Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök kísérte Rómába. A ministránsok kedd délután részt vesznek a római Szent Péter téren zajló közös és többnyelvű imádkozáson, amelyhez hat órakor Ferenc pápa is csatlakozik. A Szent Péter téri ministránstalálkozó eseményeit magyar nyelven a Vatikáni Rádió magyar nyelvű adása egyenesben közvetíti.

A Rómába érkezett magyar fiataloknak szerdán a Szent Ignác-templomban mutatnak be magyar nyelvű misét.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2015. augusztus 24. 08:59
Akkor ne tanuljanak, mi pedig ne tanítsunk. Milyen könnyen és hamar megoldottuk ezt a problémát is ugye? Csak ránk kell bízni!
Sulammit
2015. augusztus 24. 08:48
Én biztos, hogy nem keresem elő. Kérdés az, hogy ezekből a törvényekből mikor, mit, mennyit tartottak be. Nem tudom, hogy a térség lakói mennyire szabálykövetők. Akkor, most két legyet ütöttél egy csapásra. Csak el ne bízd magad! A mesében a fiú hét legyet ütött egycsapásra.
Sulammit
2015. augusztus 22. 23:16
Nem adtam meg a forrást bocs. Székely János Cigány népismeret Tedel o Del baxt!
Sulammit
2015. augusztus 22. 22:38
:) Mit kérek? "További önteletek kérek!" :D Ezeket a betűket jól összekevertem! Na,de? Azta! Ugye nem baj, ha egyetértek veled? Na, de hogy fognak megtanulni magyarul, ha mindent a saját nyelvükön írunk ki? Ez egy nyelvtanfolyam első leckéje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!