Ezt látta a déli határnál a jezsuita szerzetes

2015. augusztus 10. 20:51

Ásotthalomnál szerzett tapasztalatokat a menekültek helyzetéről Sajgó Szabolcs atya, aki szerint nem szabad felülni a demagógiának.

2015. augusztus 10. 20:51

Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes szerint arra van a legnagyobb szükség, hogy világos és igazságos döntés szülessen a menekültügyben. Azt a példát hozta, hogy a repülőre sem lehet felszállni, ha már tele van, így a menekülteket sem kell befogadnunk, ha már nem tudunk helyet biztosítani számukra. 

Az atya jó technikai eszközökkel felszerelt, egészséges, rendezett külsejű menekülteket látott Ásotthalom környékén, és arról is mesélt, hogy a rendőrök miként járnak el velük szemben, illetve óvják meg a települést a menekültek áradatától.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2015. december 07. 03:32
Az utasokkal teli vonat és repülőgép elindítását mindenki normálisnak tartja. A menekültek és az utasok közötti különbséget azok érzik, akik a túlvilági életet nem a jelenlegi életük folytatásának fogják fel. Sokan úgy gondolják, hogy ha most nem megyek el, lehet hogy holnap már nem is mehetek el. Meg lehet érteni az érintett falvak lakóit is, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy figyelni kell a menekültek szempontjaira is. Ezt a figyelést senki nem az érintett településektől várja, hanem annak az országnak a kormányától aki tehet valamit ezekért a településekért és ezekért a menekültekért. http://ktkj.blog.hu/2015/08/16/mi_a_sajatossagunk
paphlagonos
2015. december 07. 03:31
iszlám telepesek. senki nem meri kimondani. senki nem mondja ki a politikusaink közül....önazonosság kérdése. Henri Boulad véleményét terjeszteni kellene és megfontolni felső körökben: http://www.magyarkurir.hu/hirek/henri-boulad-az-iszlam-europai-terhoditasarol és http://mandiner.blog.hu/2014/07/21/henri_boulad_sj_europa_nem_veheti_magara_a_vilag_osszes_bajat, "--Ez a folyamat visszafordíthatatlan? --Semmi sem visszafordíthatatlan, csak harcolni kell az értékeinkért.” Ezt a jelenlegi pápa kellene mondja, úgy lenne igazán súlya.
Csomorkany
2015. december 07. 03:31
Egyébként igen. A témára vonatkozó egyházi megszólalásokban az zavar leginkább, hogy missziós szándéknak a nyomát sem látom. Eközben pedig a saját könyvespolcomon is van német nyelvű brossúra, amely azt igyekszik bebizonyítani a jámbor olvasónak, hogy a muszlim vallás a tuti. Részemről egye fene, legyenek keresztény segélyszervezetek, amelyek napi szállást és meleg teát adnak ezeknek az embereknek, de adjanak nekik keresztény igehirdetést is Jézus Krisztusról!
Gombóc XVI. Artúr
2015. december 07. 03:30
Hánnyal találkoztál már személyesen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!