Heti Válasz: Egy Habsburg lesz hazánk vatikáni nagykövete

2015. július 23. 16:23

Habsburg-Lotaringiai Eduárd Münchenben született, jelenleg Bécsben él és médiaszakemberként dolgozik, ősztől viszont Magyarország vatikáni nagykövete lesz – tudta meg a Heti Válasz. A megbízatással járó feladat nem teljesen ismeretlen a családban, Eduárd apósa, Alfons M. Kloss szintén szentszéki követ, méghozzá Ausztriáé.

2015. július 23. 16:23

Habsburg-Lotaringiai Eduárd (teljes német nevén: Eduard Karl Joseph Michael Marcus Antonius Koloman Volkhold Maria Habsburg-Lothringen) 1967-ben Münchenben született a Mindszenty Alapítvány elnökeként ismert Habsburg-Lotaringiai Mihály főherceg fiaként. Ma Bécsben él, és médiaszakemberként dolgozik, ősztől viszont – a magyar kormány döntése nyomán – Magyarországot képviselheti Vatikánban. 

A főhercegi sarj – a Habsburg hagyományokhoz hűen – szoros kapcsolatot ápol a katolikus egyházzal, korábban ő volt például a Sank Pölten-i püspökség kommunikációs vezetője. E mellett azonban televíziós sorozatok és romantikus komédiák szerzőjeként, valamint a művészetben és a történelemben egyaránt jártas egyetemi tanárként is ismerik.

A leendő diplomatának hat gyermeke van, felesége pedig egy bárónő: Maria Theresia von Gudenus. Apósa Alfons M. Kloss Ausztria nagykövete a Szentszéknél. Magyarul korábban alig beszélt, ám immár egy éve intenzív nyelvtanfolyamon sajátítja el a nyelvet.

A szentszéki nagyköveti pozíciót eddig Győriványi Gábor, Győriványi Sándor egykori kisgazda politikus fia töltötte be.

Fotó: Wikipédia

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. november 01. 10:17
Meg kellett volna keresni az alkalmas magyart Magyarország képviseletére, sőt megint egy idegennek adtunk megélhetést és állást, de egyházunk képviseletét is.
várúr
2016. február 13. 19:02
Ősöm az 1848-49-es szabadságharc őrnagya volt, majd hat év kufsteini várfogság, végül a '67-es kiegyezés után országgyűlési képviselő lett. Ezek után: amikor a hozzád hasonló senkik Ferenc Jóska miatt Habsburg Ottót baszogatták, csak annyit válaszolt: Ha Kossuth Lajos fia Ferenc József minisztere lehetett, én is lehetek a nagyapám unokája.
kispufi
2015. szeptember 09. 10:52
végeredményben, ha Dzsingisz kán, Szulejmán, Ferencjóska és Lenin apánk családi/szellemi (utó)környezetéből kell választani, akkor még mindig a Habsburgok, de komolyan nem értem, hogy ezt miért kellett, és ha már kellett, miért nem pl. a Gyuri gyereket, ha már egyszer itt él és nem most gyakorolja be külhonban saját szinkrontolmácsolását. bár szerintem a tót atyafiak, a vérgőzös bocskorosok meg a demokrata partizánutódok már nyilván készítik a monarchiaellenes visongásaik szövegét.
magnamater
2015. augusztus 18. 23:21
Ó re bamba!Csúfversnek a csúf vers éppen megfelelő! Nagyuraknak a talpát nyalni, érdemtelennek érdemet hazudni okálék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!