Szerdán kezdődnek a Német Protestáns Egyházi Napok

2015. június 03. 07:28

Ma kezdődik és vasárnapig tart a Kirchentag, a Német Protestáns Egyházi Napok fesztivál Stuttgartban, a rendezvényen részt vesz a magyar református és evangélikus egyház is. A programok közt lesz az ukrajnai helyzetről és azon belül Kárpátaljáról szóló kerekasztal-beszélgetés is.

2015. június 03. 07:28

Szerdán kezdődik és vasárnapig tart a Kirchentag, a Német Protestáns Egyházi Napok fesztivál Stuttgartban. A rendezvényen részt vesz a Magyarországi Református Egyház (MRE) és a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) is – közölte az MRE és az MEE sajtószolgálata az MTI-vel.

 
Az MRE kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a magyar reformátusságot idén Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke képviseli. Zán Fábián Sándor több programon is részt vesz, ezek közül kiemelt jelentőségű az Európai Protestáns Egyházak Közössége által szervezett pénteki kerekasztal-beszélgetés, amelyen Szergej Machewski püspökkel, az Ukrajnai Német Evangélikus Egyház vezetőjével közösen számol majd be az ukrajnai politikai és gazdasági helyzetről, illetve arról, hogy a háború miként sújtja a kárpátaljai magyarokat.
 
A rendezvényen a magyar evangélikusokat Gáncs Péter elnök-püspök és Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke képviseli – közölte az evangélikus egyház sajtószolgálata.
 
Gáncs Péter a Württembergi Magyar Protestáns Gyülekezet által szervezett, péntek esti német-magyar kétnyelvű istentiszteleten hirdet igét.
 
Az egyházakat és egyházi szervezeteket bemutató „lehetőségek piacán” idén az evangélikus diakónia mutatkozik be. Ugyanitt szombaton a magyarországi evangélikusság életéről Fabiny Tamás tart beszámolót.
 
A Német Protestáns Egyházi Napokat 1949 óta kétévente rendezik meg mindig más német városban. Az idei a 35 alkalom.
 
Az MEE tájékoztatása szerint az idei rendezvényen közös előadást tart Joachim Gauck német államfő és Hartmut Rosa jénai szociológus Jó élet. Okos élet címmel arról, hogy mit tehet a politika az emberek békés együttéléséért.
 
A rendezvény további kiemelt eseménye lesz Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár, Nick Baines anglikán püspök és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter beszélgetése a világméretű aktuális krízisekről és konfliktusokról.
 
Az emberi jogokat meg kell védeni a világban címmel a leszbikusok és melegek jogi védelméről beszélget majd Alice Nkom kameruni jogász és Salil Shetty, az Amnesty International főtitkára.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. június 19. 15:22
Magyarországon is hasznos lenne ilyen rendezvény. Elképzelem, mennyit acsarkodnának ellene a liberálbolsevikok!
Csomorkany
2015. június 19. 15:22
Milyen jó fórum lenne annak megtárgyalására, hogy mikor lesz végre Magyarországon is leszbikus püspöknő! A liberálbolsevikok megpukkadnának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!