Gáncs Péter: Pünkösdkor a legcsodálatosabb isteni rendszergazda kínál frissítést nekünk

2015. május 24. 14:47

A Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnöke a szarvasi ótemplomban hirdetett igét pünkösdvasárnap. Az istentiszteleten Gáncs arról beszélt, hogy pünkösd nem más, mint egy hatalmas isteni kommunikációs forradalom, amiben megszületik az igazi közösség Istennel.

2015. május 24. 14:47

Isten itt és most akar beleszólni életünk megszokott rendjébe, pünkösdkor fordulatra, új kezdésre, újjászületésre, megtérésre hív minket – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnöke vasárnap Szarvason, az ótemplomban megtartott pünkösdvasárnapi istentiszteleten.

Gáncs Péter arról beszélt, hogy Isten nem csupán egy jóságos atya felettünk, egy szerető fiú értünk, hanem az atyának és a fiúnak a lelke, aki bennünk szeretne szállást verni, minket, a mi testünket akarja templommá szentelni. Az első pünkösdre emlékezve kiemelte, hogy a szentlélek mindenki anyanyelvén szólt a hívekhez, akik „kezdik érteni az Isten szavát”, vagyis „…oszlóban a káosz, a bábeli zűrzavar, a keserves örökség, hogy az ember nem érti az embert, még a közös anyanyelv esetén sem”.

Az isteni kommunikáció nyomán, mert pünkösd nem más, mint egy hatalmas isteni kommunikációs forradalom, megszületik az igazi közösség Istennel és az embertárssal, a teremtménytárssal – fogalmazott Gáncs Péter. A számítógépek világából vett példával élve igehirdetésében Gáncs Péter azt mondta: „Pünkösd egy olyan lehetőség, amikor a legcsodálatosabb isteni rendszergazda, az egész világ teremtője kínálja fel, hogy szeretnélek téged felfrissíteni.”

Pünkösd ajándéka nem kevesebb, hogy Isten gyermekei vagyunk – hívta fel a figyelmet a püspök-elnök. Hozzátette: Isten lelke által újjáteremtett, újonnan szült gyermekekké válhatunk, a mennyei atya gyermekeivé, és egymásnak testvéreivé. Többé nem árvák vagyunk, akik gazdátlanul, magányosan sodródnak a világmindenségben, hanem közösséget, közös nyelvet találhatunk egymással a pünkösdkor született egyházközösségében.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
acido domingo
2015. június 03. 09:44
Ha már Kádár, akkor érdemes megnézni ezeket a képeket: http://velvet.hu/randi/2015/05/23/12_ritka_foto_diktatorokrol_es_felesegeikrol_galeria/ Kádár egyértelműen kilóg a mezőnyből. Ki tudja, talán 1956-nak köszönhetjük. Ahogy azt is, hogy Antall József kilógott a Meciar-Milosevics-Iliescu féle mezőnyből. Azóta ennek vége. Orbán Viktor is kilóg, de egy kicsit másképpen.
elég Antallból, az atlantista bábból
2015. május 29. 15:41
Na, KÉK agyhalál az valóban van evangélikuséknál, ebből a fajtából: http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Israel
ancilla
2015. május 26. 17:46
Jaj! :(
Akitlosz
2015. május 26. 17:19
"Gáncs Péter: Pünkösdkor a legcsodálatosabb isteni rendszergazda kínál frissítést nekünk" Az aktuális verziószám mennyi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!