Huszonöt év: márványtáblát avattak a Fasori Evangélikus Gimnáziumban

2015. április 02. 16:16

Emléktáblát avattak a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium újraindításának huszonötödik évfordulója és az alma mater épületének száztíz éves jubileuma alkalmából – írja az Evangélikus.hu.

2015. április 02. 16:16

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium újraindításának huszonötödik évfordulója és az alma mater épületének száztíz éves jubileuma alkalmából az intézmény március 27-én márvány emléktáblát avatott – írja az Evangélikus.hu

 
A táblán nyolcvankét olyan volt fasori diák neve szerepel, akik közül sokan a magyar tudomány, közélet, művészetjeles képviselőiként nevet szereztek. Az emléktábla fölállítását a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a fasori Volt Növendékek Egyesülete támogatta. 
 
Az MTA képviseletében ünnepi köszöntőt mondott dr. Kroó Norbert akadémikus, ezután Hajdó Ákos igazgató és dr. Raisz Dávid, a Volt Növendékek Egyesületének elnöke beszélt a kezdeményezés jelentőségéről, valamint az intézmény életében betöltött szerepéről. Az emléktáblát dr. Csepregi András iskolalelkész áldotta meg.
 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!