Templomfosztogatók ellen indult eljárás

2015. március 30. 10:58

Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. tavaly március óta fosztogatta a templomot egy siófoki házaspár és egy szigethalmi férfi az eddigi adatok szerint. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

2015. március 30. 10:58

Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

 
Az eddigi adatok szerint egy siófoki házaspár és egy szigethalmi férfi tavaly március óta fosztogatta a balatonkeresztúri templomot. Imakönyveket, szentképeket, porcelánszobrokat és angyalkákat, gyertyákat, rózsafüzéreket, medálokat, gyűrűket, valamint a perselyből pénzt vittek el.
 
Az ismeretlen tettes ellen indított nyomozás során a rendőrök azonosítottak egy 65 éves siófoki férfit, a 63 éves feleségét és egy 51 éves szigethalmi lakost, és gyanúsítottként hallgatták ki őket.
 
A rendőrök a házkutatások során a balatonkeresztúrin kívül más, az ország különböző templomaiból ellopott tárgyakat is találtak, ezért most azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak hány templomból, milyen tárgyakat, mekkora értékben tulajdonítottak el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!