Az üldözött keresztényekért imádkozott Ferenc pápa

2014. december 26. 14:37

Ferenc pápa az egyház első vértanúja, Szent István ünnepnapján, a déli Úrangyala-imádságot kísérő beszédében arról beszélt: reméli, hogy a mai mártírok áldozata megerősíti a vallásszabadság elismerését és biztosítását, amely minden ember eltulajdoníthatatlan joga.

2014. december 26. 14:37

A hitükért diszkriminált, üldözött és legyilkolt keresztényekért imádkozott Ferenc pápa pénteken a Szent Péter téren az egyház első vértanúja, Szent István ünnepnapján. Ferenc pápa a déli Úrangyala-imádságot (Angelus) kísérő beszédében azt a reményét fejezte ki, hogy a mai mártírok áldozata az egész világon megerősíti a „vallásszabadság elismerését és biztosítását, amely minden ember eltulajdoníthatatlan joga”. Az egyházfő hangsúlyozta, hogy ma is nagyon sokan halnak meg hitükért. 

Ferenc pápa kijelentette, hogy az első keresztény vértanúra, Szent Istvánra való emlékezés nem zavarja meg a karácsony hangulatát. Ellenkezőleg ez az, ami megfosztja a karácsonyt „a hamis ünneplés negédes mázától” – fogalmazott Ferenc pápa. Arra szólította fel a mai keresztényeket, hogy hitükhöz következetesen éljenek: „keresztényként éljetek (...) nem lehet azt mondani, hogy keresztény vagyok és közben pogányként élni!”. A pápa megjegyezte, egyáltalán nem könnyű keresztény életet élni, de „szép, nagyon szép”. 

A pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából beszélő Ferenc pápa köszöntötte az Istvánokat és Stefániákat, és köszönetet mondott a világ minden részéből neki küldött karácsonyi üdvözletekért. Azt mondta, sajnos, nem tud mindenkinek külön-külön válaszolni. A Szent Péter téren levő tömeg együtt kiáltott „boldog karácsonyt” az egyházfőnek.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználó név
2015. március 03. 20:07
"Ferenc pápa élete ismert. A hite is. " Erre csak annyit tudok mondani, hogy nagyon naiv vagy dràga tezsvirem. Most ne tereljunk a "bajok"-ra ha megkérhetném. A jo és rossz morzsàit szétszorta a teremto és alaposan osszekeverte.
Felhasználó név
2014. december 28. 07:31
Lehet hogy rossz uton jàrok? Nekem is kovetnem kéne a vén pedofilt?
USsange
2014. december 28. 07:30
Ideje lenne már kiátkozni Obamát, hogy észhez térjen a népe. Amerre az usa lép, nyomában nyomor és szenvedés.
Senye Péter
2014. december 28. 07:30
Az egyháznak van hitbéli küldetése és világi politikája. A kettőt nem mindig tudják egyeztetni. Ami minket illet, l. a moldvai csángókról való lemondás, hogy misszió helyett püspökséget engedélyezzenek a románok Bákóban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!