Erdő Péter bíboros a következő püspöki szinódus főrelátora

2014. november 24. 11:39

Kinevezte a 2015 októberében tartandó rendes püspöki szinódus főrelátorává Erdő Péter bíborost Ferenc pápa.

2014. november 24. 11:39

Ferenc pápa november 21-én a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátorává nevezte ki Erdő Péter bíborost – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia honlapján.

 
Erdő Péter bíboros a Vatikánban idén októberben a család témájában tartott rendkívüli püspöki szinóduson is betöltötte már a főrelátor tisztségét. A főrelátor a szinóduson a témákat felvezető és ezeket összegző feladatokat lát el.
 
A következő, immár rendes püspöki szinódust 2015. október 4. és 25. között tartják a Vatikánban. Témája A család hivatása és küldetése az egyházban és a mai világban lesz.
 
A Szentatya André Vingt-Trois bíborost, párizsi érseket, Luis Antonio G. Tagle bíborost, manilai érseket, Raymundo Damasceno Assis bíborost, apericidai érseket, Wilfrid Fox Napier bíborost, durbani érseket a szinódus delegált elnökévé, Bruno Forte, Chieti-Vasto érsekét a szinódus különleges titkárává nevezte ki.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kal
2014. november 27. 10:38
A 2015-ös szinódus előkészítésével kapcsolatban egy nagyon előremutató kezdeményezésről lehetett olvasni a közelmúltban, amelyről egy rövid posztban számoltam be a blogon: http://kaleidoscope.blog.hu/2014/11/17/eloremutato_kezdemenyezes
Öreg
2014. november 25. 20:30
Nem Brúnó Forte az érdekes, habnem az egyházat liberalizálni akarók-kétszer házasodottak kérdése, válás kérdése, homoszexualitás kérdése- állnak szemben azokkal, akiknek a Biblia nem relativizálható. Ha a törekvések- pl.a homoszexuálisok "kiengesztelése, stb.- megvalósulna, mert az pc., akkor bizony egyház szakadás lesz! Nem azonnal, de elkerülhetetlen!
Sulammit
2014. november 25. 16:08
Azt ugye észrevetted, hogy nem egy evangélista ír erről. Ha elolvastad őket, hasonlítsd össze. És nézd meg a lábjegyzetet is. Kinél van betoldás, miért volt betoldás.
ancilla
2014. november 25. 16:08
"érdemes lenne alaposabban elolvasni még egy párszor Jézus szavait, nem kiragadva azokat, amelyek a szövegkörnyzetből kiemelve a saját álláspontodat igazolják." Miről beszélsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!